Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο: Όχι στη συρρίκνωση και υποβάθμιση του ΕΣΥ


Για άλλη μια φορά οι υγειονομικοί γιατροί  απεργούν στις 23 Φλεβάρη για να αναδείξουν την τραγική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο Ε.Σ.Υ με την συνεχή απαξίωσή του, και τις μεγάλες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Δυο χρόνια μετά και δεκάδες συνάνθρωποι μας καθημερινά συνεχίζουν να πεθαίνουν από τον κορωνοϊό. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν φτάσει στα όρια της εξουθένωσης, το εθνικό σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης και καθημερινά δεκάδες εργαζόμενοι σε αυτό καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης. Τα λόγια τα μεγάλα και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για προσλήψεις προσωπικού, για αναβάθμιση των υποδομών και εξοπλισμού των νοσοκομείων έχουν πάει στο καλάθι των αχρήστων.

Ζητάμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να σταματήσει η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των παροχών πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας προς τους πολίτες και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες κινήσεις που θα ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πρέπει να κατανοήσουν και να καταστεί σαφές σε όλους και κυρίως στους κυβερνώντες ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό για τον άνθρωπο και δεν είναι εμπόρευμα.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση και συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών που θα γίνει την Τετάρτη στις 11 το πρωί μπροστά στην πύλη του νοσοκομείου, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους φωνάζοντας «Φτάνει ως εδώ δεν πάει άλλο!»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κοπή βασιλόπιτας της Διευθύνσεως Πρωτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως Νομού Καρδίτσης
Επόμενο άρθρο Ξανά στη κορυφή η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας