Ειδήσεις

Έργο πολλαπλού οφέλους στην Τ.Κ Μητρόπολης η δημιουργία παραποτάμιου δρόμου


Μια όμορφη διαδρομή για τον περίπατό τους – και  όχι μόνο- θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Τ.Κ Μητρόπολης και της ευρύτερης περιοχής, μετά τη δημιουργία παραποτάμιου δρόμου κατά μήκος του ποταμού Γάβρα.

Το έργο επισκέφτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας Κωστής Νούσιος με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Αναγνωστόπουλο και την Περιφερειακή Σύμβουλο Λία Ρογγανάκη, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Τ.Κ Μητρόπολης Βάιο Κουκουζέλη.

Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πρόκειται για μια παραποτάμια οδό που θα ενώσει ουσιαστικά την Τ.Κ Μητρόπολης με αυτή του Γεωργικού: ‘’ Μηχανήματα έργου της Π.Ε Καρδίτσας πραγματοποίησαν καθαρισμό του ποταμού Γάβρα. Στη συνέχεια αξιοποιήθηκαν τα προϊόντα εκσκαφής της κοίτης και όσα από τα φερτά υλικά ήταν σε ικανή κατάσταση και δημιουργήθηκε ένας δρόμος μήκους 2,5 περίπου χλμ, ο οποίος θα έχει πολλαπλό ρόλο. Κατ αρχήν θα αποτελεί εναλλακτική οδική σύνδεση ανάμεσα στις δύο Τ.Κ για εύκολη πρόσβαση σε κήπους, αγροικίες κλπ, αλλά παράλληλα είναι μια θαυμάσια επιλογή για περίπατο, αφού δεν αποτελεί οδό ταχείας κυκλοφορίας. Κατά μήκος της οδού υπάρχουν δέντρα και οι αναβαθμοί του ποταμού λειτουργούν συνδυαστικά στο να κάνουν ακόμη πιο ελκυστική τη διαδρομή. Επιπλέον δημιουργούνται και συνθήκες εύκολης πρόσβασης των μηχανημάτων για ενδεχόμενες παρεμβάσεις καθαρισμού του ποταμού Γάβρα μελλοντικά. Τέτοια έργα είναι χαρακτηριστικά της περιβαλλοντικής πολιτικής του Κώστα Αγοραστού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας’’.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τ.Κ Μητρόπολης Βάιος Κουκουζέλης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ Νούσιο και Αναγνωστόπουλο και την κα Ρογγανάκη επισημαίνοντας: ‘’ Ως πρόεδρος της Τ.Κ Μητρόπολης μετέφερα το χρόνιο αίτημα των κατοίκων στον κ. Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα για την υλοποίηση αυτού του έργου. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα έργο που εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες, αλλά και ανάγκες αναψυχής με σεβασμό στο περιβάλλον και το οικοσύστημα’’.

Προηγούμενο άρθρο Διανομή τροφής για αδέσποτα ζώα στις Τοπικές Κοινότητες από το Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Αναχώρησε η ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας της Σπηλαιωτίσσης