Ειδήσεις

Ερώτηση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στον Συνεταιρισμό Διόνυσος


Μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, ο εκκαθαριστής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας προχώρησε από τη Δευτέρα 14/2/2022 σε έξωσή του “Αγροτικού Συνεταιρισμού Διόνυσος’’ από το οινοποιείο – αποσταγματοποιείο.

Αυτή η εξέλιξη οδηγεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους σε ένα δυσοίωνο μέλλον, καθώς οι εκκαθαριστές οδηγούν πρακτικά σε κλείσιμο της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και όταν πριν μια δεκαετία είχε τεθεί υπό εκκαθάριση η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, όπου τότε εκατοντάδες εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους και μάλιστα τους οφείλονται ακόμα, αδικαιολόγητα τόσα χρόνια μετά, δεδουλευμένα δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά μένουν ξεκρέμαστοι καθώς η πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που προωθεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων συνθλίβει τα δικαιώματά τους και τους πετάει στο δρόμο και μάλιστα χωρίς καν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι θα κάνει η κυβέρνηση ώστε:

  • -Να διασφαλιστούν όλα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις όλων των εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων και των όσων τους οφείλονται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.
  • – Να προηγηθούν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων έναντι άλλων δεδομένου ότι η Ε.Α.Σ.Κ. υπήχθη στην εκκαθάριση με την παλιά νομοθεσία.
  • – Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και για όσο διάστημα μείνει κλειστό το οινοποιείο – αποσταγματοποιείο, οι εργαζόμενοι να πάρουν το επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος, αερίου, νερού στα σπίτια των εργαζομένων, διότι η ακρίβεια έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον  οικονομικά.

 

Από  τον βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη

Προηγούμενο άρθρο Η Επιτροπή Διεκδίκησης επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας για την συνάντηση της ΠΕΔ με Βουλευτές και Δημάρχους
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας