Ειδήσεις

Εθελοντική Αιμοδοσία – Δήμος Σοφάδων: Στις 15 Ιουνίου χαρίζουμε ζωή


Το αίμα αποτελεί ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας. Στις  μέρες μας, τα αποθέματα αίματος είναι σε οριακά επίπεδα και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αφού η ζωή συνδημοτών μας εξαρτάται από τη λήψη αίματος.

Για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Σοφάδων διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 15/6/2023 στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Σοφάδων από 09.00 έως 13.00

Η υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης στο Δήμο μας διενεργείται σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Τονίζουμε ότι για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας λαμβάνονται  όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών

Η συστηματική υλοποίηση του προγράμματος αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του κοινωνικού τομέα του Δήμου μας για τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Η αξία της αιμοδοσίας αποτελεί κορυφαία μορφή ανθρωπιάς που δεν έχει προσωπικό όφελος αλλά υψηλή κοινωνική ευθύνη γιατί το αίμα αυτού που το δίνει μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Ενημερωτική εκδήλωση

Την Πέμπτη και ώρα 12.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία   στον χώρο του ΚΥ Σοφάδων

Σκοπός της  εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του ρόλου της εθελοντικής αιμοδοσίας στη διάσωση ανθρώπινων ζωών και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ομιλητής θα είναι ο ιατρός κ. Θωμάς Σίμος, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Επισκέψεων Γιώργου Κωτσού, Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αριστοτέλης Σπάνιας: Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται κοντά στην οικογένεια