Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Για το Σάββατο (18/9) προβλέπονται δράσεις για όλους  όπως υδροποδήλατα, τοξοβολία, ιππασία, κ.α. για όλους στο χώρο των εγκαταστάσεων ιδιωτικών επιχειρήσεων στα καλύβια Πεζούλας και οι δράσεις είναι ελεύθερες και ολόκληρη την ημέρα.

Την Κυριακή το πρωϊ θα γίνουν δράσεις για παιδιά ΑμεΑ στη λίμνη, τις οποίες οργανώνει ιδιωτικό ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Την Κυριακή 19/9/2021 το πρωϊ στις 9 π.μ. θα ξεκινήσουν από την Καρδίτσα ποδηλάτες με κατεύθυνση την Πλαζ Λαμπερού. Οι ποδηλάτες θα διανύσουν την διαδρομή μέσα από τον παλαιό δρόμο Καρδίτσας – στάση Μεσενικόλα – Ι.Μονή Κορώνας – Τσαρδάκι – Πλαζ Λαμπερού, όπου θα γίνει στάση και φιλοξενία των ποδηλατών από το Δήμο. Έπειτα στην πλατεία του Μοσχάτου θα γίνει η απονομή των αναμνηστικών και η κλήρωση ενός ποδηλάτου.

Την ίδια μέρα, (Κυριακή 19/9) και ώρα 10.30 π.μ., θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπαλταδώρου ΑμεΑ, με σκοπό να εγκαινιάσουν συμβολικά την χρήση του ανατολικού παραλίμνιου δρόμου Μορφοβουνίου. Πρόκειται για μια διαδρομή η οποία προορίζεται να είναι φιλική και προσβάσιμη στα ΑμεΑ και ειδικά στα άτομα με κινητική αναπηρία. Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα πριν λίγους μήνες πήρε απόφαση να ανοίξει αυτή τη διαδρομή στα ΑμεΑ, στο πλαίσιο της πολιτικής να γίνει η λίμνη ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη (21/9) το απόγευμα με περπάτημα στην αμπελουργική ζώνη, όπου στις 3.30 μμ στη θέση «Γαύρα» (όρια Μοσχάτου – Μεσενικόλα) θα συναντηθούν οι πεζοπόροι. Η διαδρομή περιλαμβάνει περίπατο στα αμπέλια, εμπειρία τρύγου και γνωριμία με τις ποικιλίες των σταφυλιών των φημισμένων αμπελώνων του Μεσενικόλα, όπου παράγεται και το γνωστό κρασί ΠΟΠ «Μαύρο Μεσενικόλα».

 

Προηγούμενο άρθρο Το Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο επισκέφθηκαν οι νέοι του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στην Καρδίτσα