Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Με στόχο να καταστεί η «Λίμνη Πλαστήρα ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους μέσα από εναλλακτικές δράσεις χωρίς αποκλεισμούς» ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021, στον ομώνυμο Δήμο. Συμμετέχει για πρώτη φορά στον Ευρωπαϊκό αυτό θεσμό, με στόχο  άλλο τρόπο ζωής και σκέψης, που προάγει ένα άλλο περιβαλλοντικό ήθος. Παράλληλος στόχος είναι να αναδείξει την Λίμνη Πλαστήρα ως ένα ασφαλή εναλλακτικό προορισμό, ιδανικό ως προορισμό για ήπια άθληση και ψυχαγωγία. Για το λόγο αυτό συντήρησε ιστορικά και νέα μονοπάτια τα οποία αποδίδονται μετά από πολλές δεκαετίες σε χρήση.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 19/9 με πρώτη πεζοπορική διαδρομή το ιστορικό μονοπάτι «Γαζή». Η εκκίνηση των πεζοπόρων έγινε συμβολικά από την πλατεία αντιπτεράρχου Γ. Μπαλταδώρου, και ακολούθησαν την διαδρομή «Άγιος Αθανάσιος» Μορφοβουνίου, «Σημείο», «Γαζή», «Διάσελο» Μεσενικόλα, με κατάληξη στο χώρο της Γιορτής Κρασιού Μεσενικόλα.

Πριν την εκκίνηση ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο συμβολισμό της επιλογής για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Επίσης ξενάγησε τους πεζοπόρους αναφέροντας τα κύρια ιστορικά στοιχεία της συγκεκριμένης διαδρομής. Στο τέλος της διαδρομής προσφέρθηκαν εδέσματα και αναμνηστικά συμμετοχής από την αντιδήμαρχο κ. Βάσω Ξηροφώτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολουθούν και άλλες πεζοπορικές διαδρομές με ιστορικό περιεχόμενο, όπως:

Άγ. Κωνσταντίνο Μορφοβουνίου, (αναχώρηση και λήξη απο Πλατεία Μπαλταδώρου Μορφοβουνίου, διάρκεια 30 λεπτά)

Ταμπούρια Καραϊσκάκη  Κερασιάς, (αναχώρηση απο ταμπούρια Καραϊσκάκη – κλεφτόβρυση – επιστροφή Κονάκι διάρκεια 60 λεπτά)

Πρώτα Σύνορα νέου Ελληνικού Κράτους (1832) Α διαδρομή Μπελοκομίτη – Νεοχώρι – Ορειβατικό Καταφύγιο, διάρκεια 2 ώρες

Για το Σάββατο προγραμματίζονται εκδηλώσεις για άτομα ΑμεΑ με δραστηριότητες (υδροποδήλατα, ποδήλατα, τοξοβολία, κ.α.). Επίσης προγραμματίζεται βόλτα με ποδήλατο Βουνού με αφετηρία το γήπεδο Πεζούλας μέχρι το Βοτανικό Κήπο και επιστροφή στο γήπεδο. Η εκκίνηση στις 5 το απόγευμα και όσοι δεν διαθέτουν ποδήλατα, μπορούν να δανεισθούν από τις τοπικές επιχειρήσεις χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Στο τέλος της διαδρομής θα γίνει κλήρωση ενός ποδηλάτου και απονομή αναμνηστικού συμμετοχής.

Την Κυριακή θα γίνουν ποδηλατικές δραστηριότητες με δύο διαδρομές:

Ποδηλατάδα με εκκίνηση 9 π.μ. από την Καρδίτσα, παλαιό δρόμο Μεσενικόλα, Ι.Μ. Κορώνας, πλαζ Λαμπερού (διάλλειμα – ξεκούραση) επιστροφή και στάση στο πολιτιστικό κέντρο, όπου θα γίνει κλήρωση ενός ποδηλάτου και απονομή αναμνηστικού συμμετοχής.

Τέλος προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις για ΑμεΑ, με κινητική και άλλη αναπηρία, καθώς και με δράσεις για άτομα χωρίς κινητική αναπηρία, αναλυτικά θα δημοσιευτούν στις επόμενες ημέρες.

Οργάνωση: Δημος Λιμνης Πλαστηρα, Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καρδίτσας, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

Ποδηλατικός Σύλλογος Καρδίτσας, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Θεατρική Ομάδα «ΟΜ» Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Οργανισμός Ιστορίας και Πολιτισμού Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Επιτροπή Αθλητισμού Παιδείας και Ακαδημαϊκών Θεμάτων Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Προηγούμενο άρθρο Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΟΑΣΚ στη ΔΕΗ
Επόμενο άρθρο Η Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις καταστροφικές πλημμύρες