Ειδήσεις

Ευρούλι το ευρούλι, γεμίζει το σακούλι


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου  Ανάβρας   παρακολούθησαν ομιλία της Ειδικής Παιδαγωγού  του Κέντρου Κοινότητας  του Δήμου Σοφάδων  Ελένης Σαλταγιάννη.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  7  Νοεμβρίου στο χώρο του σχολείου.

Στην αρχή οι μαθητές έμαθαν για την ιστορία του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα παιδιά μπήκαν στη διαδικασία να σκεφθούν με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να κάνουν οι ίδιοι αποταμίευση, ξεκινώντας από το χαρτζιλίκι τους.

Έτσι, τα χρήματα που θα αποταμιεύσουν θα τους είναι απαραίτητα όταν τα χρειαστούν.

Διάβασαμε μαζί με  τα παιδιά τον ύμνο της αποταμίευσης. Τους θύμισε πως η αποταμίευση δεν αφορά μόνο στο αύριο αλλά και το σήμερα καθώς και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ίδια τη ζωή. Για τον σκοπό αυτό μοιράστηκαν στους μαθητές κουμπαράδες με την ευχή η συγκεκριμένη ημέρα να αποτελέσει την αρχή, ώστε να ξεκινήσουν να ρίχνουν κέρματα στον δικό τους κουμπαρά, διότι «Ευρούλι το ευρούλι, γεμίζει το σακούλι».

Ευχαριστώ θερμά τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Ξάφη Θωμά, την Προισταμένη του Νηπιαγωγείου Καρδίτσας κα Σφήκα Παρασκευή και τους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία τους και κυρίως τους μαθητές για την ενεργό συμμετοχή τους.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τους την Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς καταστήματος Σοφάδων και την Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς κατάστημα Καρδίτσας κα Χρυσή Πούλιου                        και το κατάστημα της Τράπεζας Eurobank Καρδίτσας για την ευγενική χορηγία των  κουμπαράδων στους μικρούς μας μαθητές.

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Σοφάδων χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας