Ειδήσεις

Έξαρση των ιώσεων στο Νοσοκομείο Καρδίτσας


Μεγάλη είναι η έξαρση των περιστατικών ιώσεων τύπου Άλφα, αλλά και του covid, το τελευταίο διάστημα, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Καθ ΄ όλη τη διάρκεια των γιορτών τα περιστατικά σημείωσαν μεγάλη αύξηση και, ευτυχώς, ήταν όλα διαχειρίσιμα. Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαίρη Κουτσιούμπα μίλησε αναλυτικά, το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου, στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8FM), στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη, για τα περιστατικά αυτά επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

«Έχουμε πάρα πολλές προσελεύσεις. Περί τα 200 άτομα ημερησίως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τα οποία είναι όλα διαχειρίσιμα γιατί και το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι πάρα πολύ έμπειρο. Βγήκε από μια κρίση, την πανδημία, και μπορούν και αντιμετωπίζουν εύκολα, θα έλεγα, τα περιστατικά.

Δεν είναι τόσο ο αριθμός αυξημένος αναφορικά με τα περιστατικά covid όσο με τις ιογενείς λοιμώξεις τύπου Άλφα.

Έχουμε πολύ αυξημένα κρούσματα και στην παιδική ηλικία, 40 με 50 παιδιά ημερησίως, και τα υπόλοιπα είναι ενήλικες αλλά είναι όλα διαχειρίσιμα.

Τα περισσότερα, δηλαδή από τους 200 ανθρώπους, συμπολίτες μας, που επισκέπτονται τα ΤΕΠ, οι περισσότεροι πάνε στο σπίτι τους.

Να σας πω ότι το τελευταίο 24ωρο που είχαμε 179 επισκέψεις στα ΤΕΠ, μόνο δύο εισαγωγές είχαμε στην Παθολογική Κλινική.

Επομένως, είναι διαχειρίσιμα και με τις οδηγίες των γιατρών επιστρέφουν στο σπίτι.

Αλλά υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και συγχρωτισμός. Είχαμε πολλές επισκέψεις στο Νομό μας, επομένως η έξοδο ήταν εντυπωσιακή, θα έλεγα, σε αριθμό.

Με την τελευταία Υπουργική Απόφαση δεν υποχρεούμαστε να έχουμε τη μάσκα αλλά αναλόγως με τα περιστατικά θα δούμε και θα αποφασίσουμε με το Γραφείο Λοιμώξεων αν και εφόσον παραστεί ανάγκη, εκτός αν μας προλάβει κάποια άλλη Υπουργική Απόφαση που θα έχει άλλες οδηγίες.

Επομένως, οψόμεθα. Θα δούμε πως θα διαχειριστούμε την αύξηση των κρουσμάτων».

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινούν την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου οι εργασίες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου
Επόμενο άρθρο Δώστε άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών γεωργοκτηνοτρόφων και όχι παχιές κουβέντες