Ειδήσεις

Φ. Αλεξάκος: κ. Αγοραστέ, κ. Νούσιο, θα σταματήσετε επιτέλους τα ψέματα; Νομίζετε ότι σας πιστεύει έστω κι ένας;


Με αφορμή την επερώτηση του κ. Τσιαπλέ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση των έργων στην Αργιθέα το δίδυμο Αγοραστός – Νούσιος επιδόθηκε πάλι στο προσφιλές τους σπορ, αυτό των ασύστολων ψεμάτων. Η αλαζονεία, η έπαρση και η καθεστωτική αντίληψη που απέκτησαν από την πολύχρονη παραμονή στην εξουσία σε συνδυασμό με την υποστήριξη ορισμένων ΜΜΕ, τους κάνει να νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει τον “σανό” που του σερβίρουν.

Αντί να απολογηθούν γιατί έχουν ξεχάσει το νομό Καρδίτσας και ιδιαίτερα την ορεινή Αργιθέα επιδίδονται πάλι σε ψεύδη.

Για το γεγονός ότι για 11 χρόνια δεν έγινε τίποτε στην Αργιθέα, φταίει ο Αλεξάκος που έφυγε το 2010.

Φταίει ο Αλεξάκος που δεν ολοκληρώθηκε η μελέτη Βραγγιανά – Ρόγκια και ας υπογράφηκε η σύμβαση στις 28-7-2010. Δηλαδή 5 μήνες πριν την αλλαγή σκυτάλης.

Φταίει ο Αλεξάκος γιατί οι μελέτες προκηρύχτηκαν χωρίς γεωτεχνικές μελέτες και απαλλοτριώσεις.

Γιατί ψεύδονται εν γνώσει τους; Δεν γνωρίζουν ότι για μεν τις γεωτεχνικές  μελέτες δεν υπάρχει υποχρέωση και το κρίνει η υπηρεσία αν και σε ποια σημεία θα γίνουν και η υποχρέωση μελέτης απαλλοτριώσεων νομοθετήθηκε με το νόμο 4412/16;

Τι έχουν κάνει μετά από αυτά; δεν έπρεπε να επικαιροποιήσουν τις μελέτες; φυσικά δεν έκαναν τίποτε και έχουν την απόλυτη ευθύνη για αυτό.

Επίσης τώρα που αναγκαστικά κάνουν επικαιροποιήσεις κάποιων μελετών – γιατί για νέες ούτε λόγος – αποφασίζει ο Αγοραστός ή ο Νούσιος τι θα περιλαμβάνει η προκήρυξη; δεν είναι θέμα των υπηρεσιών; Στο δρόμο Μονή Σπηλιάς – Γέφυρα Κοράκου που έγινε εκ των υστέρων γεωτεχνική μελέτη, αλλά σε άλλο σημείο από αυτό που έπαθε καθίζηση ο δρόμος φταίει ο Αγοραστός; ή είτε υπηρεσία είτε οι αστάθμητοι παράγοντες;

Αυτοί το ξέρουν και ψεύδονται συνειδητά, για τους πολίτες απλά ενημερώνω ότι όλες οι μελέτες επί θητείας μου προκηρύχτηκαν με ότι απαιτούσε τότε ο νόμος ώστε να είναι απολύτως ώριμες και υλοποιήσιμες. Παράδειγμα είναι η μελέτη Σαραντάπορο _- Μολόχα που υλοποιήθηκε χωρίς πρόβλημα, με πόρους που είχαμε προβλέψει εμείς στον προϋπολογισμό του 2010.

Αφού λοιπόν παράτησαν τις μελέτες για χρόνια στα συρτάρια προφανώς άλλαξαν οι νόμοι και χρειάζεται επικαιροποίηση. Αν τις αφήσουν μέχρι το 2030 τότε θα ξαναθέλουν και άλλη επικαιροποίηση.

Εμείς σε μόλις 4 χρόνια προκηρύξαμε και προχωρήσαμε με εξασφαλισμένες πιστώσεις 17 μελέτες οδοποιίας, εσείς σε 11 χρόνια, καμία.

Θα έχουμε χρόνο να τα αναδείξουμε όλα αυτά.

Προς το παρόν σταματήστε τα ψέματα και δώστε βάρος στην ξεχασμένη Καρδίτσα και στην ακόμα πιο ξεχασμένη Αργιθέα.

Τέλος, επειδή ακόμη δεν μου ζήτησε συγνώμη ο κ. Νούσιος για το δημοσίευμά του ότι δήθεν χρεώθηκε η Περιφέρεια 230.000 € για λάθη δικά μου δημοσιεύω την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, με την οποία ανακαλεί η ίδια ομόφωνα ανακαλεί τη διακήρυξη του διαγωνισμού. Μέλος της Επιτροπής ήταν και ο ίδιος. Έχει πάθει Alzheimer; Έχει τώρα να πει κάτι;

Μια συμβουλή. Κωστή σταμάτα να αυτοπροσβάλλεσαι.

 

Ο Φώτης Αλεξάκος είναι πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Εξαγωγικό Εμπόριο – INCOTERMS 2020
Επόμενο άρθρο Τροποποίηση του αναρτημένου και κυρωμένου Δασικού Χάρτη