Ειδήσεις

Φ. Αλεξάκος: Τα ψέματα και οι ανακρίβειες του Αγοραστού σχετικά με τα έργα στην Καρδίτσα


Στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Περιφερειάρχης, όπως συνηθίζει με μια σειρά ψεμάτων και ανακριβειών κρατάει για τον εαυτό του τα καλά και φορτώνει στους άλλους τις καθυστερήσεις. Αξιοποιώντας την προνομιακή μεταχείριση ορισμένων ΜΜΕ δεν διστάζει να λέει κάθε είδους ψέμα ώστε να ξεφεύγει από την δύσκολη θέση.

Αποκορύφωμα ήταν η ονομαστική αναφορά μετά την πλημμύρα που πνίγηκε η πόλη με δικές του ευθύνες και του κ. Τσιάκου, ότι για τα ποτάμια φταίει ο Αλεξάκος που είχε την ευθύνη μέχρι το 2018, ενώ και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι αυτά ήταν διαχρονικά στην ευθύνη της Περιφέρειας.

Ας έρθουμε στα τωρινά ψέματα. Ολοκλήρωση Νότιου Περιφερειακού. Φταίει τάχατες η προηγούμενη Δημοτική αρχή που δεν τροποποίησε το σχέδιο πόλης. Ποια είναι η αλήθεια; Η Περιφέρεια που συνέταξε τη μελέτη ουδέποτε ενημέρωσε τον Δήμο ότι από το συνολικό μήκος 9 χιλιομέτρων του Περιφερειακού, σε μήκος 500 μ περίπου, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού, “μπαίνει” μέσα στο σχέδιο και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ). Μόλις το 2018 ενημερώθηκε ο Δήμος, αφού ήδη το 2017 είχε εγκρίνει  το ΓΠΣ, το οποίο απαγορεύεται να αλλάξει αν δεν παρέλθει 5ετία. Επίσης παρέλειψε να πει ότι μόλις ενημερώθηκε ο Δήμος έδωσα ρητή εντολή και πίεσα αφόρητα την Πολεοδομία να σταματήσει κάθε άλλη παρεμφερή δουλειά για να γίνει η οριστικοποίηση των ρυμοτομικών γραμμών του σχεδίου ώστε να μπορεί προχωρήσει το έργο. Επίσης πάλι δεν είπε ότι με την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο σταμάτησε αυτή η πίεση και δυο χρόνια τώρα δεν έγιναν καν οι προτάσεις τροποποίησης του σχεδίου πόλης. Επίσης ξέχασε να πει ότι εγώ του πρότεινα και τον πίεζα με συνεχή τηλεφωνήματα να πάρουμε την συναίνεση του ΟΣΕ και της τράπεζας Πειραιώς. Που χάθηκε όμως η δεοντολογία να την βρει ο Αγοραστός;

Δρόμος Καρδίτσα – Δέλτα. Ξέχασε να πει ότι η μελέτη του έργου ξεκίνησε το 2009 μετά από δικές μου μεγάλες πιέσεις και ανατέθηκε σε μελετητή το 2010 και όταν ανέλαβε αυτός Περιφερειάρχης, σταμάτησε τη μελέτη για τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα το 2013, να αναγκαστώ να δημοσιεύσω άρθρο με τίτλο: “Μελέτη Καρδίτσα – Δέλτα. Γιατί δεν ξεκινάει η σύνταξή της;” και ακόμη να κάνουμε επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ίδιο θέμα με τους συναδέλφους Καλιακούδα και Χρουμπ. Τέλος καλό είναι πρώτα να βλέπει τι δεν κάνει αυτός για να μπορεί να ξεκινήσει το έργο και μετά να φορτώνει τα βάρη στους παρόδιους που πράγματι πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας.

Παλιά Ηλεκτρική. Οι ευθύνες της Περιφέρειας είναι μεγάλες. Μου ζήτησε να πάρει την επίβλεψη και συναίνεσα ως Δήμαρχος. Όμως στην συνέχεια δεν έκανε τίποτα για να τρέξει η διαδικασία στο Υπουργείο Πολιτισμού. Μέχρι τη λήξη της θητείας μου ήμουν ο μόνος που έκανε συνεννοήσεις για την επίσπευση των διαδικασιών. Ακόμη όλο το βάρος και οι δαπάνες της μελέτης βαρύνουν τους αδερφούς Μπρακατσούλα στους οποίους χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη. Τέλος αντί να κατηγορεί άλλους να απολογηθεί γιατί τέσσερα χρόνια μετά από την χρηματοδότηση που πετύχαμε από κοινού με τους τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα της κας Κατσιαβριά, δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία δημοπράτησης.

Προπονητήριο Αναγέννησης. Θυμάται ότι έλεγε ότι θα ήταν έτοιμο πριν τις εκλογές του 2019; Θα έρθουν και οι άλλες εκλογές και ακόμα δεν θα έχει γίνει. Ας κοιτάζει στον καθρέφτη όταν υπόσχεται.

Δρόμος Μουζάκι – λίμνη Πλαστήρα. Ξεχνά να πει ότι το έργο δεν ξεκίνησε παρότι η χρηματοδότηση έγινε προ τριετίας και πλέον με πρωτοβουλία της πρώην βουλευτού κας Βράντζα και ότι η μελέτη συντάχθηκε επί θητείας μου ως Νομάρχης, αφού ο ίδιος σε μια δεκαετία δεν έκανε ούτε μία μελέτη και δεν αξιοποίησε την μεγάλη πλειοψηφία από τις 18 που του παραδώσαμε και πολλές από αυτές σχεδόν έχουν πάει χαμένες;

Γράφει ο Φώτης Αλεξάκος, πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Δασικοί χάρτες: Παράταση κατά έξι 6 μήνες των προθεσμιών υποβολής αντιρρήσεων
Επόμενο άρθρο Δεν θα αφήσουμε κανένα νομοσχέδιο να θέσει σε διακινδύνευση βασικές κατακτήσεις μας