Ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας ο πρώτος κύκλος των εκπαιδευτικών δράσεων, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026, που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην συνεργασία της ΕΒΕ και του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και Πολιτισμού (ΕΛΙΒΙΠ) στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας των δύο φορέων.
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ιάσονας με την Τίνκερ Μπελ και ο Γκιούλιβερ με τη μάγισσα Φρικαντέλα; Ο Πίτερ Παν μπορεί να βρεθεί σε μια ιστορία μαζί με τη Μαλβίνα την αγελάδα; Φυσικά και μπορεί, από τη στιγμή που όλοι είναι ήρωες παραμυθιών και ιστοριών και ζουν σε ράφια όπου υπάρχουν βιβλία!!! Ένας τέτοιος ήρωας, ένας κακός λύκος, έπεσε από το βιβλίο του, στην πολύ ωραία και πρωτότυπη ιστορία του Thierry Robberecht «Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που διαβάσαμε στα παιδιά, μαζί με το «Μισώ – λατρεύω τα βιβλία» της Mariajo Ilustrajo, από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη, όπου η ηρωίδα, βρίσκοντας το κατάλληλο βιβλίο, μετά από μια μεγάλη περιπλάνηση στα ράφια μιας βιβλιοθήκης και ξεκινά να αγαπά τα βιβλία και την ανάγνωση!!!
Στη συνέχεια τα παιδιά, έκαναν σε χαρτόνια από διάφορα κουτιά συσκευασιών, τους δικούς τους αγαπημένους ήρωες, τους έντυσαν με φανταχτερά ρούχα ή τους χρωμάτισαν με έντονα χρώματα, συνομίλησαν μεταξύ τους, κι έφτιαξαν διαλόγους και μια μεγάλη ιστορία με όλους τους ήρωες, ενώ έπαιξαν και το παιχνίδι της μνήμης, που σήμερα τα δυσκόλεψε κάπως, καθώς τα χαρτόνια μας ήταν ίδια και από τις δύο πλευρές!!!
Μπήκαμε στο ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη και γνωρίσαμε το έργο του μεγάλου ζωγράφου, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, όπως τη ζωγραφική με την τεχνική «Τσίκι Τσίκι» και την αφήγηση μικρών ιστοριών. Τα παιδιά εξάσκησαν την φαντασία τους και την εικαστική τους έκφραση, προσεγγίζοντας με βιωματικό τρόπο την τέχνη και το έργο του καλλιτέχνη.
Τις δράσεις του 1ου κύκλου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας παρακολούθησαν πάνω από 450 παιδιά που δανείστηκαν και πάνω από 500 βιβλία, για να περάσουν ευχάριστα τις μέρες των καλοκαιρινών διακοπών τους!!!
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με νέες δράσεις που θα συναρπάσουν τα παιδιά και φυσικά θα τα φέρουν πιο κοντά στο παιδικό βιβλίο, από 17 Αυγούστου έως και 4 Σεπτέμβρη!!!
Στην καλοκαιρινή εκστρατεία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που έχουν τελειώσει
την Α΄ Δημοτικού και μέχρι 14 ετών. Παιδιά μικρότερης ηλικίας θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα (όχι μεγαλύτερο ανήλικο αδελφάκι) καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Παιδική Βιβλιοθήκη, διότι δεν κάνουμε φύλαξη παιδιών αλλά εκπαιδευτικό & δημιουργικό έργο!!!
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2441071346, στις σελίδες μας στο Facebook (Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας), στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας: https://dimoskarditsas.gov.gr/paidikes-vivliothikes-pneymatiko-kentro-dimoy-karditsas.
Κι αυτό το καλοκαίρι στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας…τα βιβλία θα είναι παράθυρα ανοιχτά!!!













