Ειδήσεις

Φορείς της Καρδίτσας συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα


Τώρα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί και να τους καλέσουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Με μεγαλύτερη συσπείρωση, με ένταση της πάλης μας μπορούμε να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Ξέρουμε ότι Κυβέρνηση-Περιφέρειες-Δήμοι, είναι απέναντι μας. Είναι οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές που έχουμε υποστεί. Μόνο ο δικός μας ενωτικός αγώνας μπορεί να τους αναγκάσει στη λήψη των αντιπλημμυρικών-αντιπυρικών μέτρων και μέτρων αντισεισμικής προστασίας.

Καλούμε κάθε φορέα και άνθρωπο που θέλει να παλέψει μαζί μας, να δηλώσει συμμετοχή  στα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα που ανήκει και στο τηλεφ. 6973311628. Το Σάββατο 6 Νοέμβρη πάμε Αθήνα. Ώρα αναχώρησης 6.30’ π.μ.

Είναι αναγκαίο όλοι μαζί σήμερα να παλέψουμε για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας επιβάλλοντας τις λύσεις που έχουμε ανάγκη εμείς.

Το πλαίσιο αιτημάτων

  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής, καθώς και τα εγγειοβελτιωτικά έργα προστασίας των αγροτικών καλλιεργειών και αγροτικής οδοποιίας, καθώς και όλα τα έργα υποδομής και άρδευσης. Στατικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτηρίων και αντισεισμική θωράκιση. Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.
  • Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στο 100% και για όλες τις ζημιές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κανένα αποκλεισμό πληγέντα, καθώς και οι αποζημιώσεις των ενστάσεων τους.
  • Να δοθεί άμεσα το επίδομα στέγασης χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στο ύψος των αναγκών κάθε οικογένειας.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και των ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες και ειδικά όσους έχασαν το σπίτι τους. Αποκλειστικά με έξοδα του κράτους να γίνουν οι κατεδαφίσεις των γκρεμισμένων σπιτιών και η ανέγερση νέων κατοικιών χωρίς τραπεζικό δανεισμό.  Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
  • Αφορολόγητο όριο 12000 ευρώ για όλους. Διαγραφή όλων των χρεών των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου με προτεραιότητα αυτούς  που έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ, σε εφορία (επιστρεπτέα κ.α.), δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ.
  • Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγροτο- κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές ή νόσους. Να αλλάξει εδώ και τώρα ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ. Ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής και του κεφαλαίου στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νομού που έχουν μετατραπεί σε μονάδες μίας νόσου. Να κατασκευαστεί άμεσα το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι.
  • Όχι στη κατηγοριοποίηση και την υποβάθμιση των σχολείων μας. Άμεσα μέτρα προστασίας των παιδιών μας στα σχολεία απέναντι στην πανδημία. Να κατασκευαστούν άμεσα νέα σχολεία σε Παλαμά και Κοσκινά.
  • Κρατική χρηματοδότηση της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας, για την άμεση συντήρηση των έργων τέχνης και την ουσιαστική επαναλειτουργία της.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τιμόθεος: Δεν θα γίνουν έλεγχοι την Κυριακή στους ναούς
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας