Ειδήσεις

Φτάνουν πια τα ψέματα και οι υποσχέσεις, τώρα έργα αντιπλημμυρικά


 Για ακόμη μία φορά εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής Ταμασίου, βλέπουμε όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να καταστρέφονται καλλιέργειες και να πλήττεται το εισόδημά μας από τις νέες πλημμύρες και να είμαστε σε απόγνωση, αφού κάτω από τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και άλλων κρατικών φορέων (Περιφέρεια, Δήμος, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ) δε γίνονται τα απαραίτητα έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική προστασία που χρειάζεται η περιοχή.

Εκτός πλέον από την πανδημία, την ακρίβεια, το υψηλό κόστος παραγωγής, κλπ, από την αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ξανά και ξανά και τις καταστροφές από “καιρικά φαινόμενα”.

Επίσης, τα έργα του κλειστού κυκλώματος Σμοκόβου που θα εξασφαλίσουν φτηνό κόστος που τόσο το έχουμε ανάγκη, μικρότερες ποσότητες νερού και επάρκεια στην άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων σε αρκετά χωριά του νομού είτε καρκινοβατούν, είτε στην καλύτερη περίπτωση προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Φτάνει πια η κοροϊδία με τις υποσχέσεις που δεν έχουν αντίκρισμα. Η εγκληματική σας ηθελημένη ανικανότητα όλα αυτά τα χρόνια φταίει που δεν κατασκευάζονται έργα υποδομής. Γιατί χρήμα υπάρχει αλλά δεν είναι για τις δικές μας ανάγκες, άλλα για εργολάβους, επιχειρηματικούς ομίλους και κάθε λογής παράσιτα που εκτός απ’ αυτά που τους δίνεται, καρπώνονται και αυτά που εμείς παράγουμε, με την στήριξη όλων των κυβερνήσεων.

Διεκδικούμε και παλεύουμε τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης που έχουμε συνδιαμορφώσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι με την Ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια μέσα από συσκέψεις και διεκδικητικούς  αγώνες. Είμαστε σε ετοιμότητα και το επόμενο διάστημα θα προβούμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

   Διεκδικούμε:

  • Άμεση αποζημίωση στο 100% για όλες τις καταστροφές στις καλλιέργειες, χωρίς κόφτες και προαπαιτούμενα.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Επαρκής και άμεση χρηματοδότηση για αντιπλημμυρική προστασία ώστε άμεσα να αποπερατωθεί ο καθαρισμός της Κακάρας και ο Φαρσαλίτης (με δημιουργία αυτορυθμιζόμενων φραγμάτων), καθώς και ο καθαρισμός των άλλων αποστραγγιστικών δικτύων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Χρηματοδότηση για αγροτική οδοποιία.
  • Άμεση αποπεράτωση των κλειστών δικτύων άρδευσης που έχουν δημοπρατηθεί και επαρκής χρηματοδότηση, έτσι ώστε να συνεχιστεί και να τελειώσει το έργο Σμοκόβου σύμφωνα με την επικαιροποίηση στο σήμερα της μελέτη Λαζαρίδη.
  • ΕΛΓΑ κρατικό φορέα με αλλαγή του κανονισμού του, με κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες χωρίς καθυστέρηση.
  • Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.

 

Των Αγροτικών Συλλόγων Λεονταρίου, Γραμματικού, Νέου Ικονίου

Προηγούμενο άρθρο Σε τι ποσοστό κυριαρχούν οι μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Αύξηση θανάτων, μείωση γεννήσεων στην Καρδίτσα - Αναλυτικά στοιχεία