Ειδήσεις

Γ. Καραβίδας: Ελλιπείς απαντήσεις αλλά περίσσευμα προσωπικών


Προσωπικών επιθέσεων και ειρωνείας συνέχεια από τον κο Δήμαρχο Μουζακίου κατά την από 18-2-2021, μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, ο οποίος κατά τα λοιπά απέφυγε να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Αλήθεια, κε Δήμαρχε, δεν είστε ικανοποιημένος από το έργο των ειδικών συνεργατών, που ο ίδιος επιλέξατε, και δεν απαντάτε στο ερώτημα για το μέχρι σήμερα έργο και την προσφορά τους στο Δήμο;Τίποτα συγκεκριμένο δεν έχετε να παραθέσετε; Κρίμα!! Γιατί ορισμένοι ίσως και να μπορούσαν κάπως να διασωθούν.

Ούτε για τις υποχρεώσεις της υπεύθυνης εταιρίας να αποκαταστήσει πλημμέλειες στο έργο «δίκτυο ακαθάρτωνΜουζακίου, Μαυροματίου, κ.λ.π.», απάντησε ο κος Δήμαρχος.Ποιες οι ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου; Ποιος,άραγε, πληρώνει τις συνέπειες και το κόστος της μη λειτουργίας του συγκεκριμένου έργου και του Βιολογικού;

Δικαιολογεί,μήπως, ο κος Δήμαρχος στον εαυτό του να μη γνωρίζει, όπως ο ίδιος δήλωσε, που κατευθύνονται τα φορτωμένα με άμμο από το ποτάμι φορτηγά του Δήμου,  κινούμενα εκτός ωραρίου λειτουργίας;

Ούτε τους λόγους για τους οποίους δεν υλοποίησε την προ δύο μηνών ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απάντηση σε μειωτικό για το Δήμο δημοσίευμα της εταιρίας «ΑΗΒ GROUP» εξήγησε ο κος Δήμαρχος, προτιμώντας να συνδέσει το σχετικό ερώτημα με το προς συζήτηση θέμα για παροχή γνωμοδότησης στην κατατεθείσααπό την ίδια εταιρία ΜΠΕ,ενώ χωρίς απάντηση άφησε και το ερώτημα για το ποιος ευθύνεται που η συγκεκριμένη ΜΠΕ ήρθε στο Σώμα με καθυστέρηση δέκα μηνών για παροχή γνωμοδότησης.

Περίσσευαν, ωστόσο, για ακόμα μια φορά, δυστυχώς, οι – και σε βάρος μου – προσωπικές επιθέσεις και η ειρωνεία. Τι ακριβώς εννοείτε,κε Δήμαρχε, όταν δηλώνετε πως το «παίζω μορφωμένος»; Θα μπορούσατενα μου παραθέσετε ένα  παράδειγμα;

Να είναι σίγουρος,ο κος Δήμαρχοςπως,αν διαπίστωνα μη ύπαρξη προβλημάτων στα χωριά μας,  όχι απλά θα το αποδεχόμουν αλλά θα το επαινούσα κιόλας. Ας μας πειόμως οίδιος, που διαθέτει «πολιτική ανδρεία», προσόν που, κατά τα λεγόμενά του, εμείς στερούμαστε, σ’ αυτόν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου ανέφεραν πέρας των προβλημάτων από τον «Ιανό»;Γιατί καθημερινά άλλα διαπιστώνουμε,τόσο από τις επαφές μας με την τοπική κοινωνία (και όχι μόνο με τους προέδρους) των χωριών μας όσο και από σχετικά δημοσιεύματα.

Κι αφού, ο κοςΔήμαρχος, απαντώντας σε σχετικό γιατη μέχρι σήμερα – δέκα μήνες μετά την καταστροφή–ερώτημα για τη διάθεση και αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων προς αποκατάσταση των καταστροφών του «Ιανού» στα χωριά μας (4.500.000 ευρώ κατά δήλωσή του),δηλώνει  «ανικανοποίητο ον», ας  αποδείξει ότι δε δεσμεύετε απόκαμία κομματική ιδιότητα,ας διεκδικήσει  πιο δυναμικά, όπως επιβάλλεται,για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπουκι ας πάψει,επιτέλους, να χειροκροτείκυβερνητικά στελέχη που,στη βάση της παρωχημένος τακτικής του «κατόπιν ενεργειών μου»,μοιράζουν υποσχέσεις και εξαγγέλλουν έργα που δεν υλοποιούνται. Μάρτιο με Απρίλιο είχε  προσδιορίσει ο κος Δήμαρχος την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των καταστροφών του «Ιανού» και κοντεύει να βγει ο Ιούνιος!!

Κατά τα λοιπά, δε μπορώ να μη σταθώ στην απόλυτα θετική, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (παρά τις παλινωδίες του κου Δημάρχου, που επιχείρησε ν’ αναβάλει τη συζήτηση του θέματος)για αρνητική γνωμοδότησηεπί της κατατεθείσας από την εταιρία «ΑΗΒ GROUP»Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), με την οποία αιτείται – για πολλοστή φορά – την αύξηση (υπερτριπλασιασμό)της απολήψιμης προς εμφιάλωση ποσότητας νερού από την πηγή «Γκούρα» της Βατσουνιάς.

Μια Μελέτηστην οποία κυρίαρχη θέση κατέχουν αυθαίρετα συμπεράσματα και ανεπίτρεπτοιπεριορισμοί στη χρήση του νερού για τις ανάγκες των κατοίκων,που διαμαρτύρονται, παραβάσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας,κ.λ.π., δεδομένα που επισήμανα και με σχετική παρέμβασή μου.Αρκεί, πιστεύω, το ύφος, με το οποίο τοποθετήθηκαν όσοι παρενέβησαν στη συζήτηση για λογαριασμό της εταιρίας αλλά και το περιεχόμενο των τοποθετήσεών τους,για να αντιληφθεί ο καθένας μας τις προθέσεις και τις επιδιώξεις τους, μοναδικόςστόχος των οποίων αποτελείη εξυπηρέτηση του συμφέροντος και η αύξηση των κερδών της εταιρίας.Συμφέροντα και κέρδηχάριν των οποίων απαιτούν απότα μέλη των τοπικώνκοινωνιών να συνειδητοποιήσουν, ότι στο μέλλονθα πρέπει να αρκούνταιμόνο σε συγκεκριμένες και περιορισμένεςποσότητες νερού για τις δικές τους  ανάγκες.

Ας μη διαφεύγει, ωστόσο, ποτέ και από κανέναν – αρμόδια αρχή, Δήμο, επενδυτές,κ.λ.π.– αφενός ότι ο κόσμος αφυπνίζεται αφετέρου πως το νερό δεν αποτελεί εμπορεύσιμο αγαθό. Αποτελεί φυσικό και δημόσιο αγαθό, προς ελεύθερη χρήση από κάθε έμβιο ον στη φύση, ιδιότητες που πρέπει να προτάσσονται πάντα έναντι της οποιασδήποτε άλλης εκμετάλλευσης ή αξιοποίησής του.

Γράφει ο Γιώργος Καραβίδας, Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία), Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Άμεσες αποζημιώσεις στο 100% ζητούν οι πληγέντες
Επόμενο άρθρο Πολιτική λύση στο πρόβλημα μετεγκατάστασης του Λαμπερού