Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Αυξάνεται κατά 100 εκ. € το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών


Το ζήτημα που έχει προκύψει με τους Νέους Αγρότες που έχουν καταθέσει φάκελο προς ένταξη  στο Υπομέτρο6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»για καλλιέργειες κηπευτικών υπό  κάλυψη και οι επιλαχόντες του Υπομέτρου 4.1.1: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» του ΠΑΑ 2014-2020, αποτέλεσαν 2 από τα θέματα τα οποία έθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον κ. Γεωργαντά σχετικά με το Υπομέτρο6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» και τις καλλιέργειες κηπευτικών υπό  κάλυψη να μεριμνήσει έτσι ώστε να δοθεί ικανοποιητική λύση, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις αν δεν υφίστανται σταθερά προσβάσιμα προστατευτικά (ΤΟΛ) στέγαστρα θα μετατραπεί η καλλιέργεια από «υπό κάλυψη» σε «κηπευτικά υπαίθρου», οδηγώντας έτσι σε υποβιβασμό της τυπικής απόδοσης σε επίπεδα χαμηλότερα της επιλεξιμότητας.

Επιπλέον, ο Βουλευτής τους Νομού Καρδίτσας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα με τους επιλαχόντες του Υπομέτρου 4.1.1: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» του ΠΑΑ 2014-2020. Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον κ. Γεωργαντά την ένταξη όλων των επιλαχόντων οι οποίοι πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια στα σχέδια βελτίωσης καθώς πολλοί από αυτούς έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια νέα πρόσκληση.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, όσον αφορά το ζήτημα με τις καλλιέργειες κηπευτικών υπό  κάλυψη του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ότι έχει γνώση του προβλήματος για το οποίο οριστική απόφαση θα δοθεί τη Δευτέρα και ότι και ο ίδιος είναι θετικός στην ένταξη και όσων δεν έχουν σταθερά προσβάσιμα προστατευτικά (ΤΟΛ) στις «υπό κάλυψη» καλλιέργειες. Επίσης, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ότι το ποσό που αναλογεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αυξηθεί κατά 100 εκατ. Ευρώ.

Τέλος, σχετικά με τους επιλαχόντες του Υπομέτρου 4.1.1: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» του ΠΑΑ 2014-2020, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε στον κ. Κωτσό ότι εξετάζεται η βέλτιστη δυνατή λύση έτσι ώστε να επιτευχθεί η ένταξη και όσων έχουν μείνει εκτός.

Προηγούμενο άρθρο Με τον Δήμαρχο Καρδίτσας συναντήθηκε το διοικητικό συμβούλιο των Προέδρων
Επόμενο άρθρο Κοινωνική δράση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας ενόψει του εορτασμού του Πάσχα