Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Από την Ανάκαμψη του 2021, στην Ανάπτυξη του 2022


«Παρά τις αβεβαιότητες που δημιουργούν τόσο η συνεχιζόμενη παγκόσμια υγειονομική κρίση, όσο και η εκρηκτική άνοδος στις τιμές της ενέργειας αλλά και οι συνακόλουθες ανατιμήσεις, καταφέραμε να ωθήσουμε την οικονομία της χώρας σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης η οποία θα συνεχιστεί όχι μόνο τους επόμενους μήνες, αλλά τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο κ. Κωτσός και υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός αποτυπώνει τη δυναμική μιας οικονομίας και αποδεικνύει ότι μια κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση και αντιδρά άμεσα στις πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν.

«Άλλωστε ο Προϋπολογισμός του 2022 αποδεικνύει τη μετάβαση της οικονομίας μας από την ανάκαμψη του 2021 στην ανάπτυξη του 2022, στην αφετηρία ισχυρών προοπτικών και στην επιστροφή της χώρας μας στην κανονικότητα. Μια κανονικότητα που ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση διότι το αφήγημα της αριστεράςκαταρρίπτεται σε συνθήκες κανονικότητας», είπε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ακόμη πρόσθεσε: «Δεσμευτήκαμε ότι θα στηρίξουμε την κοινωνία και την οικονομία για όσο διάστημα χρειασθεί για να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πανδημίας και αυτό πράξαμε καθώς θέσαμε σε εφαρμογή εκτεταμένα μέτρα στήριξης ύψους 43,3 δις ευρώ για την τριετία 2020-2022,το τρίτο μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας  – ως ποσοστό του ΑΕΠ – στην ευρωζώνη. Συνεχίζουμε με μέτρα στήριξης όπως :

  • Επέκταση του προγράμματος συνεργασίας,
  • Επέκταση του προγράμματος επιδότησης νέων θέσεων εργασίας,
  • Μείωση του ποσοστού επιστροφής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών ανάλογα με την πτώση των ακαθάριστων εσόδων της κάθε επιχείρησης (εκτιμάται ότι πάνω από 1δις ευρώ είναι αυτή η επιπλέον παρέμβαση προς τις επιχειρήσεις για να μην επιστρέψουν από το ’22 και μετά πόρους)
  • Μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών
  • Εφαρμογή του σχεδίου «ΗΡΑΚΛΗΣ»
  • Πρόγραμμα «Γέφυρα» για την επιδότηση δόσεων δανείων Φυσικών και Νομικών Προσώπων
  • Πρόγραμμα αποκρατικοποίησης και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας

Όπως βλέπετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεγε εξοντωτικούς φόρους για τη μεσαία τάξη εμείς διαλέγουμε τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές και την στοχευμένη στήριξη των αδυνάτων».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας σημείωσε: «Οι κρίσεις για μας αποτελούν ευκαιρίες για το επόμενο βήμα της χώρας μας.Έτσι, ο Προϋπολογισμός του 2022 ανταποκρίνεται στην κυβερνητική μας πολιτική και στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις καθώς κάνουμε στροφή σε ένα οικονομικό μοντέλο περισσότερο εξωστρεφές, περισσότερο ανταγωνιστικό και περισσότερο πράσινο. Με ένα φορολογικό σύστημα φιλικό προς την ανάπτυξη, ένα Κράτος πιο αποτελεσματικό, με λιγότερη γραφειοκρατία, ψηφιακά αναβαθμισμένο και πιο κοντά στον πολίτη».

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μ. Χαρακόπουλος: Ο Πλαστήρας πρότυπο πατριώτη πολιτικού και τιμιότητας!