Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Επέκταση του χρόνου λειτουργίας των υφιστάμενων πρατηρίων υγρών καυσίμων στην πόλη της Καρδίτσας


        Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός κατέθεσε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου  πρόταση με μορφή αναφοράς και θέμα την τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης Καρδίτσας σχετικά με τα πρατήρια υγρών καυσίμων έτσι ώστε να επιτευχθεί επιπλέον παράταση της αναστολής υποχρέωσης απομάκρυνσης πέραν της 31.12.22 όπως ισχύει σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής στην αναφορά του δηλώνει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα στις ζώνες Α, Β και Γ  της πόλης απαγορεύονται να λειτουργούν πρατήρια υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με το Νόμο 4787/2021 τροποποιήθηκε το άρθρο 51 παρ. 3 του Νόμου 4178/2013 και δόθηκε παράταση αναστολής της άνωθεν υποχρέωσης απομάκρυνσης έως 31.12.22. Στο πλαίσιο της δυνατότητας επέκτασης του χρόνου λειτουργίας των υφιστάμενων πρατηρίων υγρών καυσίμων για το Νομό Καρδίτσας απαιτείται τροποποίηση της απόφασης Νομάρχη με ΦΕΚ 684Δ/2004.

Απευθύνω έκκληση σε εσάς κ. Υπουργέ, και σας καταθέτω ως αναφορά την παρακάτω επιστολή, έτσι ώστε να εξετάσετε διεξοδικά το εν λόγω σημαντικό ζήτημα και να μεριμνήσετε για τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα επέκτασης του χρόνου λειτουργίας των υφιστάμενων πρατηρίων υγρών καυσίμων.»

 

Προηγούμενο άρθρο Η Ιερά Μητρόπολη περί της λειτουργίας της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιάς
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για το Σάββατο 6/8