Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Επιδότηση 80% στους αγρότες για την κάλυψη της ρήτρας αναπροσαρμογής


Η συνεχιζόμενη έλλειψη ενέργειας σε όλον τον κόσμο, αλλά και η αλματώδης αύξηση των τιμών της προκάλεσαν την παγκόσμια ενεργειακή κρίση του 2021. Η εκρηκτική άνοδος στις τιμές της ενέργειας έπληξε εκτός από νοικοκυριά και επιχειρήσεις ως επί το πλείστον τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, όπου οι αγρότες είδαν το κόστος ενέργειας να αυξάνεται σημαντικά θέτοντας μη βιώσιμη την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις οι οποίες είχαν ως πρωταρχικό στόχο την περαιτέρω στήριξη των αγροτών προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί της ενεργειακής κρίσης.

Οι προσπάθειες του κ. Κωτσού απέδωσαν καρπούς καθώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της κύρωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 ότι η κυβέρνηση λαμβάνει ειδική μέριμνα για τη στήριξη των αγροτών, με πρόσθετη επιδότηση σε όλα τα αγροτικά τιμολόγια για την κατανάλωση των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Η επιδότηση θα καλύψει το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει επιβληθεί, αφαιρουμένων των εκπτώσεων και των επιδοτήσεων που ήδη έχουν χορηγηθεί. Η έκπτωση θα χορηγηθεί στους δικαιούχους με πιστωτικό λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ τις επόμενες ημέρες. Το συνολικό ύψος της πρόσθετης επιδότησης στους αγρότες θα ανέλθει σε 50 εκατ. ευρώ.

«ΟΠροϋπολογισμός αποτυπώνει τη δυναμική μιας οικονομίας και αποδεικνύει ότι μια κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση και αντιδρά άμεσα στις πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν, παρεμβαίνοντας με σύνεση και αποφασιστικότητα.Αυτό πράττει και σήμερα η κυβέρνησή μας, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τη στήριξη των αγροτών, με πρόσθετη επιδότηση σε όλα τα αγροτικά τιμολόγια για την κατανάλωση ρεύματος. Η ενίσχυση του γεωργικού εισοδήματος είναι ο πιο σύντομος δρόμος ο οποίος θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας του αγροδιατροφικού τομέα δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες ώστε το αγροτικό επάγγελμα να είναι ελκυστικό, ανθεκτικό και βιώσιμο. Κρατάμε το τιμόνι της χώρας μας με σταθερότητα δημιουργώντας ένα αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Προηγούμενο άρθρο Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας στον Μύλο των Ξωτικών
Επόμενο άρθρο Την κεντρική αποστραγγιστική τάφρο στα Ορφανά καθάρισε η Περιφέρεια