Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Λύνεται το ζήτημα των Νέων Αγροτών για τις κηπευτικές καλλιέργειες


Με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός όπου έθιξε στον κ. Παπαγιαννίδη θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο και το Νομό Καρδίτσας.

Η συνάντηση του κ. Κωτσού με τον κ. Παπαγιαννίδη προέκυψε έπειτα από την παρέμβαση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. όσον αφορά τα προβλήματα στην εφαρμογή του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Κωτσός έθεσε στο Γενικό Γραμματέα το ζήτημα των Νέων Αγροτών που έχουν καταθέσει φάκελο προςένταξη για καλλιέργειες κηπευτικών υπό  κάλυψη. Ανέφερε στον κ. Παπαγιαννίδη ότι αν δεν υφίστανται σταθερά προσβάσιμα προστατευτικά (ΤΟΛ) στέγαστρα θα μετατραπεί η καλλιέργεια από «υπό κάλυψη» σε «κηπευτικά υπαίθρου», οδηγώντας έτσι σε υποβιβασμό της τυπικής απόδοσης σε επίπεδα χαμηλότερα της επιλεξιμότητας.

Επιπλέον, ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον κ. Παπαγιαννίδη σχετικά με το πρόγραμμα «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020όπου η ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων είναι 28/02/2022, να δοθεί περαιτέρω παράταση έτσι ώστε να προλάβουν οι ορεινοί Δήμοι πουλόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν προλαβαίνουν να καταθέσουν τις αντίστοιχες προτάσεις στο ΟΠΣΑΑ.

Ο κ. Παπαγιαννίδης σχετικά με το ζήτημα των Νέων Αγροτών που έχουν καταθέσει φάκελο προς ένταξη για καλλιέργειες κηπευτικών υπό  κάλυψη ανέφερε στον κ. Κωτσό ότι θα λυθεί καθώς εξετάζεται η βέλτιστη δυνατή λύση. Όσον αφορά την παράταση του προγράμματος «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 που ζήτησε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής, ο Γενικός Γραμματέας ήταν θετικός και ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως θα δοθεί δεκαπενθήμερη παράταση η οποία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο κ. Τσιάτουρας Ευθύμιος Προϊστάμενος Επενδύσεων Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, ο κ. Μανέτας Νικόλαος Προϊστάμενος Υπηρεσίας, η κα. Πυριοβολή Παναγιώτα Προϊσταμένη Υπηρεσίας, οι κ. Κακαργιάς Αθανάσιος και Μπότας Μάριος οι οποίοι είναι μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου Καρδίτσας και εκπροσώπησαν το Γεωπονικό Σύλλογο Καρδίτσας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων κ. Σοφολόγης Δημήτριος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τετάρτη 16/2
Επόμενο άρθρο Στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ