Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Μέχρι 4.000 ευρώ ενίσχυση σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία μέσω Επιστρεπτέας Προκαταβολής


Ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός έπειτα από επικοινωνία του με το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώθηκε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  αποφάσισε να προχωρήσει στην ενίσχυση των Συλλόγων και Σωματείων, λόγω της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της νόσου του κορωνοϊού COVID-19.

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε σήμερα 18 Μαΐου και προβλέπει την ένταξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7. Το ύψος της χρηματοδότησης θα είναι  από 1.000 έως 4.000 ευρώ με βάση το προσωπικό που απασχολεί κάθε Σύλλογος ή Σωματείο.

Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σωματεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της κοινωνικής ζωής των τοπικών κοινωνιών. Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απέδειξε ότι βρίσκεται δίπλα σε όλους τους πολίτες όλων των κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας. Έτσι, συμβάλει άμεσα στην εύρυθμη λειτουργία των Πολιτιστικών Συλλόγων με άμεση οικονομική ενίσχυση έως 4000,00 €, με βασική προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού.»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διάκριση μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 11 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα