Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία στους εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι


Δύο σημαντικά ζητήματα έθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γεώργιος Κωτσός  στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών,  με τίτλο «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Στην παρέμβασή του, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, να προστεθεί στο άρθρο 20 του ν/σ σχετικά με την αναπροσαρμογή των μισθών και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων σε κοινωνικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν από Αναπτυξιακές εταιρίες . Πρόκειται κυρίως για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι ώστε να αναγνωριστεί ο χρόνος της προϋπηρεσίας τους από Ανώνυμες Αναπτυξιακές εταιρίες των ΟΤΑ, ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, θα αρθούν τυχόν ερμηνευτικές δυσχέρειες που προέκυψαν σε αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Εν συνεχεία ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», χαρακτηρίζοντάς το ως ένα σημαντικό μέτρο που συμβάλει στην οικονομική ανεξαρτησία των νέων ανθρώπων, καθώς επίσης και στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. Ο Βουλευτής Ν.Καρδίτσας απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ζήτησε να προστεθεί στο πρόγραμμα και η δυνατότητα απόκτησης οικίας, η οποία οικοδομήθηκε μετά το 2007.Με την επέκταση αυτή του χρονικού ορίου τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν μια κατοικία μέσω του προγράμματος, θα μπορούν με τα ίδια χρήματα να εγκατασταθούν σε ένα σύγχρονο σπίτι. Αυτό το μέτρο θα έχει μεγαλύτερη αξία ιδιαίτερα στην επαρχία, καθώς οι τιμές των ακινήτων είναι χαμηλότερες σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα του δημάρχου Μουζακίου Θεοφάνη Στάθη στους επιτυχόντες
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα