Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Παράταση 2 μηνών στις παραδόσεις βάμβακος στο Νομό Καρδίτσας


Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανόεπικοινώνησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός θέτοντας του το ζήτημα της παράτασης της περιόδου παράδοσης βάμβακος της οποίας η ημερομηνία λήξης είναι η 31/1/2022.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός ενημέρωσε τον  Υπουργό ότι οι πολλές και έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν αρκετούς παραγωγούς σε αδιέξοδο, καθιστώντας μέχρι και σήμερα αδύνατη τη συγκομιδή βάμβακος. Παράλληλα ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής επισήμανε την πολύ μεγάλη πιθανότητα που υπάρχει να μην ολοκληρωθεί η συλλογή βάμβακος μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, έχοντας ως συνέπεια, οι βαμβακοπαραγωγοί να υποστούν σημαντική οικονομική ζημία και πολλοί από αυτούς να χάσουν και την συνδεμένη ενίσχυση λόγω μη παραδόσεως των απαραιτήτων κατά στρέμμα ποσοτήτων.

Ο  Υπουργός αναγνώρισε τη σοβαρότητα του ζητήματος και παρότρυνε τον κ.  Κωτσό να καταθέσει αντίστοιχη γραπτήπρόταση έτσι ώστε να δοθεί η βέλτιστη δυνατή λύση, θεωρώντας λογικό το αίτημα.

Επιπλέον, ο κ. Κωτσός επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζοκαιζήτησε για τις φετινές  αποζημιώσεις στις καλλιέργειες βάμβακος να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι η τιμή ξεπέρασε τα 0,75 € / κιλόενώ στα ασφαλιστήρια συμβόλαια προβλέπεται η τιμή 0,42 € / κιλό.

Ο κ. Λυκουρέντζος κατανόησε το ζήτημα που  έθεσε ο κ. Κωτσός και τον ενημέρωσε πως η τιμή των  αποζημιώσεων στις καλλιέργειες βάμβακος θα προκύψει από το μέσο όροτης τιμής βάμβακος των τελευταίων 5 ετώνσύμφωνα με  την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Προηγούμενο άρθρο Με λαμπρότητα o Εορτασμός των Θεοφανείων στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας