Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Παράταση ενστάσεων στο Κτηματολόγιο για το Νόμο Καρδίτσας


Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός κατέθεσε πρόταση με μορφή ερώτησης μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στην ερώτηση του ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να δώσει παράταση όσον αφορά το χρονικό διάστημα υποβολής των ενστάσεων για το κτηματολόγιο στο Νόμο Καρδιτσας καθώς η λήξη της προθεσμίας είναι η 4η Αυγούστου.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός ανέφερε:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Τους τελευταίους μήνες διανύουμε μια οικονομική κρίση η οποία έχει αφήσει το αποτύπωμα της στο μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της χώρας μας. Αυτή η κρίση έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι πολίτες να αναθεωρούν και να δίνουν προτεραιότητα στις οικονομικές τους υποθέσεις που είναι απολύτως αναγκαίες προκειμένου να καταφέρουν ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα τους.

Έχουν περάσει 3 μήνες από την ανάρτηση του κτηματολογίου για το Νόμο Καρδίτσας και λογο των δυσμενών οικονομικών συνθηκών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αποστολή των εγγράφων των κτηματολογικών στοιχείων στους ιδιοκτήτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ιδίως προχωρημένης ηλικίας που δεν είναι συμβατοί με τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες  να μην έχει ενημερωθεί.

Στο Νόμο Καρδίτσας, οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και κατά την περίοδο της υποβολής των ενστάσεων, βρίσκονται στο αποκορύφωμα της ενασχόλησης τους με συνέπεια να μην έχουν τον χρόνο να ελέγξουν τα δικαιώματα τους. Επιπλέον, υπαρχει μεγάλος όγκος Τοπογραφικών Διαγραμμάτων στα οποία δεν έχει γίνει ορθή κτηματογράφηση από τους αναδόχους ακόμη και σε περιοχές που έχουν διανομές οικισμών και αναδασμούς αγροτεμαχίων. Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να πραγματοποιηθεί η διόρθωση των ορίων ιδιοκτησίας είναι αρκετά σύντομο αν ανακόπτει κανείς ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα πρέπει να πραγματοποιηθούν και οι δηλώσεις ΟΣΔΕ αλλά και οι φορολογικές δηλώσεις.

Βάσει των ανωτέρω,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Προτίθεστε να εξετάσετε το άνωθεν ζήτημα και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να δοθεί η σχετική παράταση των ενστάσεων του κτηματολογίου για το Νόμο Καρδίτσας καθώς η λήξη της προθεσμίας είναι η 4η Αυγούστου;»

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη τριών ημεδαπών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Απανταχού Καρδιτσιωτών: Απογοητευτικά τα στοιχεία της απογραφής