Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Παράταση στα αθλητικά σωματεία να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ


Την παράταση μέχρι 17.8.2022για την εγγραφή των Αθλητικών Σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ ζήτησε με Βουλευτική Τροπολογία – Προσθήκη ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός σε συνεργασίας με 37 συναδέλφους του Βουλευτές. Η αναφερόμενη τροπολογία κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης,  την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις».

Την Τροπολογία – Προσθήκη υποστήριξε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην Αιτιολογική έκθεση ο κ. Κωτσός με τους συναδέλφους του Βουλευτές υποστήριξαν ότι παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί   η εξαιρετική ανταπόκριση των ερασιτεχνικών σωματείων στην υποχρέωσή τους εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας των αρμοδίων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ελλιπή στελέχωσή τους λόγω  των θερινών διακοπών, είναι ορατός ο κίνδυνος πολλά σωματεία να μην κατορθώσουν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Επιπλέον, σημείωσαν ότι με την προτεινόμενη τροπολογία και κατόπιν σχετικών αιτημάτων ενδιαφερομένων σωματείων σκοπείται η διευκόλυνση των σωματείων, που έχουν απομείνει προς εγγραφή, με την παροχή προς αυτά του αναγκαίου χρόνου, ήτοι (17) επιπλέον ημερών για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να είναι σε θέση εφεξής να απολαμβάνουν όλες τις παροχές της πολιτείας.

Συγκεκριμένα το πλήρες κείμενο της τροπολογίας – προσθήκης είναι το παρακάτω:

«Μεταβατική δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις σωματείων τα οποία στερούνται ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο –  Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 30 ν. 4726/2020

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4726/2020 (Α’ 181) περί μεταβατικών διατάξεων τροποποιείται με την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας λήψης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Αθλητικό σωματείο, το οποίο κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος είναι ήδη εγγεγραμμένο σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, χωρίς να έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων, έχοντας τη δυνατότητα να λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), το αργότερο έως την 31η.7 17.8.2022. Αθλητικό σωματείο που δεν λαμβάνει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγράφεται στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο εντός του χρονικού διαστήματος του πρώτου εδαφίου δεν δύναται να συμμετέχει εφεξής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας και επιπλέον διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας αν δεν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγραφεί στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο έως την 31η.7.2023.»

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας  κ. Γιώργος Κωτσός δήλωσε:

«Με την τροπολογία που καταθέσαμε με 37 συναδέλφους μου Βουλευτές δίνουμε παράταση  μέχρι 17.8.2022.  στα Αθλητικά Σωματεία που δεν κατόρθωσαν μέχρι σήμερα να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και έτσι να μπορέσουν αφ’ ενός μεν να λάβουν την ειδική αθλητική αναγνώριση και να συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης και αφετέρου να έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τη ΓΓΑ»

 

Προηγούμενο άρθρο Τον Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιο επισκέφτηκε ο νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας
Επόμενο άρθρο Προς υπογραφές το έργο της ηλεκτροκίνησης