Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Περισσότερα από 4,6 εκ. στο Νόμο Καρδίτσας από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης


Δύο πολύ σημαντικά έργα για το Νομό Καρδίτσας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης μετά από συνεργασία του Βουλευτή Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα.

Πρόκειται για:

Την ανάπλαση της δυτικής εισόδου της πόλης της Καρδίτσας και την κατασκευή Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου και ειδικού εργαστηρίου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο Δήμο Σοφάδωνπου θα χρηματοδοτηθούν με περισσότερα από 4,6 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ανάπλαση της δυτικής εισόδου της πόλης της Καρδίτσας εντάχθηκε στη πρόσκληση «ΑΤ06 Αστική Αναζωογόνηση» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχοντας προϋπολογισμό 3.800.000,00 €. Το έργο αφορά στην τροποποίηση και συμπλήρωση υφιστάμενης μελέτης τμήματος της επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Μητρόπολης μήκους 0,9 χλμ περίπου, με αρχή τον κόμβο με την περιφερειακή οδό Καρδίτσας (κόμβος «Ταυρωπού»).

Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου και ειδικού εργαστηρίου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο Δήμο Σοφάδων και εντάχθηκε στην πρόσκληση «ΑΤ07 Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων» με προϋπολογισμό 876.256,33 €. Η πράξη αφορά καταρχήν τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου και η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί μετά την ωρίμανσή του.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου έχοντας το βλέμμα της στραμμένο στη ζώσα πραγματικότητα, απέδειξε πως δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών έτσι ώστε να πετύχουμε μία βιώσιμη ανάπτυξη, βελτιώνοντας την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης αποτελεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης έχοντας ως στόχο την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης. Τα 2 αυτά έργα με συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 4,6 εκ. Ευρώ, αποτελούν υψίστης σημασίας έργα τα οποία θα αναβαθμίσουν το Νομό Καρδίτσας βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών. Σημαντική είναι η συνεισφορά του  Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα στην ένταξη των Δήμων Σοφάδων και Καρδίτσας στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική πράξη ένταξης των δύο έργων», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθέατρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Θέλ’τε, δέντρα μ’, ν’ ανθίσετε - Από τον κάμπο στ’ Άγραφα-Μια μουσική διαδρομή