Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Προχωρά η επίλυση του ζητήματος εκτάσεων και ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο στην Καρδίτσα


Στις 28 Απριλίου παρουσιάστηκε στο Υπουργικό συμβούλιο από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο η νομοθετική πρωτοβουλία για τα Κατεχόμενα Ακίνητα του Δημοσίου. Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία θα δώσει λύση στο πρόβλημα αναφορικά  με τη διεκδίκηση από το Ελληνικό Δημόσιο εκτάσεων μέσα στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της πλατείας Λάππα.

Ήδη ετοιμάζεται σχέδιο νόμου που προβλέπει συγκρότηση επιτροπής  όπου ο κάθε δικαιούχος θα καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά έτσι ώστε να εξεταστεί η νομιμότητά τους. Ορισμένα από τα δικαιολογητικά τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι το τοπογραφικό διάγραμμα, αεροφωτογραφίες του 1982, φύλλο υπολογισμού αντικειμενικές αξίας οικοπέδου, οικοδομική άδεια, τίτλοι από τους οποίους προκύπτει η κατοχή, βεβαίωση μηχανικού για τα αυθαίρετα κλπ. Κατά την εξέταση των δικαιολογητικών  από την επιτροπή θα συνεκτιμηθεί επιπλέον η δικαστική προσφυγή όποιων έχουν καταθέσει.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός είχε πραγματοποιήσει μέσα Μαρτίου συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Εμμανουήλ Μαστρομανώλη στον οποίο είχε θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα ζητώντας να αποδοθεί άμεση λύση.

Το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου και στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε να έρθει στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προς ψήφιση αρχές καλοκαιριού.

«Από την πρώτη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μας νομοθετούμε έχοντας ως κύριο μέλημα μας τη βελτίωση χρόνιων παθογενειών και την επίλυση ζητημάτων έτσι ώστε να βελτιώνεται η καθημερινότητα και η ζωή των συμπολιτών μας. Προχωράμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες προβλέπουν την οριστική διευθέτηση του θέματος διεκδίκησης εκτάσεων και ακινήτων ιδιωτών στην Καρδίτσα από το Ελληνικό Δημόσιο με τον πλέον σύντομο τρόπο, απαλλάσσοντας τους πολίτες από μακροχρόνιες και κοστοβόρες δικαστικές διαδικασίες. Συνεχίζουμε με εμβληματικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα διασφαλίσουν ένα καλύτερο και λαμπρότερο μέλλον για την πατρίδα μας», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με τους πρωταθλητές του ΑΣΚ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για το Σάββατο 14/5