Ειδήσεις

Γενική Συνέλευση του συνδικάτου οικοδόμων την Παρασκευή 21 Απριλίου


Ελάτε να συζητήσουμε για ότι μας απασχολεί στον κλάδο, ότι μας προβληματίζει στην καθημερινότητά μας. Να οργανώσουμε την πάλη μας για αξιοπρεπή ζωή.

Θέλουμε να συζητήσουμε ώστε ο αγώνας μας για την υπεράσπιση της ζωής μας, την ικανοποίηση των αναγκών μας, να γίνει πιο αποτελεσματικός. Να αποδείξουμε στην πράξη με τη δράση μας, το περιεχόμενο της παρέμβασης ότι, το «Ποτέ ξανά!», που ακούστηκε στις τεράστιες σε μαζικότητα κινητοποιήσεις, προϋποθέτει οι εργαζόμενοι, ο λαός, να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, να αντιμετωπίσουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους που κάνουν τη ζωή της εργατικής, λαϊκής οικογένειας μια «κόλαση», μια «απέραντη κοιλάδα των Τεμπών», που κάθε στιγμή φέρνει αντιμέτωπο τον λαό με θανάσιμους κινδύνους για να υπηρετηθεί η κερδοφορία των λίγων.

Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν η αφορμή που ένα πολύ μεγάλο τμήμα του λαού, της νεολαίας, βγήκε στους δρόμους σε μαζικότατες διαδηλώσεις για να εκφράσει την οργή του απέναντι σε μια πολιτική που εκφράζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις αντιμετωπίζοντας τη ζωή του λαού στη ζυγαριά του «κόστους – οφέλους».

Η πραγματική αιτία του εγκλήματος στα Τέμπη δεν είναι ούτε το «ανθρώπινο λάθος», ούτε η «κακιά η ώρα», είναι η πολιτική που υπηρετεί το κέρδος. Είναι τα συμφέροντα των λίγων που σμπαραλιάζουν τη ζωή των πολλών. Γι΄ αυτό το λόγο στους χώρους δουλειάς μετράμε νεκρούς και σακατεμένους καθημερινά. Ένας νεκρός κάθε τρείς μέρες.

Για τους ίδιους λόγους και αιτίες πνιγόμαστε με το πρώτο ψιλόβροχο, καιγόμαστε κάθε καλοκαίρι, αντιμετωπίζουμε εμείς και τα παιδιά μας μεγάλους κινδύνους μέσα σε κτηριακές υποδομές, σχολικές μονάδες, κατοικίες και χώρους δουλειάς που δεν έχουν ελεγχθεί για τη σεισμική τους επάρκεια και έχουν κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες. Για τα κόμματα του κεφαλαίου και τις κυβερνήσεις τους είναι θεμιτό και εύκολο να μας αρπάζουν τα σπίτια στο «άψε – σβήσε» με ένα κλικ σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αλλά δύσκολο και ασύμφορο να υπάρχουν μέτρα ασφάλειας στις μετακινήσεις, στους χώρους δουλειάς.

Στις 7.00μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Διάλεξη από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας