Ειδήσεις

Γεωργία – Κτηνοτροφία – Του Κώστα Βλάχου


Εάν  τα  μέτρα της κυβέρνησης θα δώσουν  λύσεις  και  αν απέδωσαν όσα  την προηγούμενη τετραετία είχαν παρθεί , που είναι  παρόμοια  και  ανεπαρκή, μόνο τα στοιχεία θα το δείξουν.  Να γίνουν γνωστά  στο ευρύ κοινό  από τον αρμόδιο υπουργό εάν  η  αυτάρκεια  στους κλάδους  κτηνοτροφικής  παραγωγής έχει αυξηθεί ή μειωθεί  και  το ίδιο να γίνει  και για τον αριθμό των ζώων  σε όλες τις κατηγορίες, βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοιρινά, πουλερικά,  όπως και για το εάν  η παραγωγή  στις μεγάλες καλλιέργειες  έχει μειωθεί  ή αυξηθεί. Μηδική ,αραβόσιτος  ,βάμβαξ ,σίτος κ.λ.π.

Τότε θα φανεί αν οι αγρότες φωνάζουν δίκαια ή άδικα για το εάν μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν το επάγγελμα να ασκούν.

Γεωργία και  κτηνοτροφία  είναι  θέματα, όπως και άλλα βέβαια , εθνικά και πρέπει  να ενημερώνεται  ολόκληρος ο Ελληνικός  λαός  για την πορεία τους.  Σε αυτούς τους κλάδους στηρίζεται η  διατροφή του.

Είναι  ευκαιρία  να δοθεί  απάντηση σε όλους όσους φωνάζουν ότι  οι κλάδοι της  γεωργίας και κτηνοτροφίας  βουλιάζουν.

Για τους αγρότες  δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Σκεπτόμουνα  αυτό όταν άκουγα από τις Βρυξέλλες   τον κ. πρωθυπουργό  να μας ‘’καθησυχάζει’’  πως αυτή τη φορά  ο σκόπελος θα ξεπεραστεί και τα πενήντα δις θα δοθούν στην Ουκρανία. Δεν ρωτάει τον Ελληνικό λαό να δει αν συμφωνεί ;

Οι καιροί ου μενετοί. Που σημαίνει πως οι καιροί δεν περιμένουν , πρέπει να δράσουμε αυτή τη στιγμή, η  Γεωργοκτηνοτροφία     να  σωθεί.

Αλλιώς  πείνα μας καρτερεί. Ευτυχώς με την ακρίβεια , έχουμε εξασκηθεί.

 

Προηγούμενο άρθρο Σταθερή θέση του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη για διάλογο, με ανοιχτούς δρόμους, με αντιπροσωπεία αγροτών από τα μπλόκα
Επόμενο άρθρο Βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο του Δασαρχείου Καρδίτσας