Ειδήσεις

Για τα έργα του Δήμου Καρδίτσας ενημερώθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης


Το δημαρχείο της Καρδίτσας ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στο οποίο μετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

Τον κ. Γεωργαντά και τον κ. Τσιάρα υποδέχθηκε στο Παυσίλυπο ο Δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Τσιάκος και στη συνέχεια όλοι μαζί μέσω του κεντρικού πεζοδρόμου και της πλατείας Δικαστηρίων κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος κ. Τσιάκος καλωσόρισε τους υπουργούς και τα μέλη του κλιμακίου. Εισαγωγικά υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίζει καταλυτικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή ενώ έκανε σύντομη αναφορά στον Ιανό, στην πανδημία, στη ενεργειακή κρίση που όπως υπογράμμισε είναι καταστάσεις που σηματοδότησαν γενικότερα την πορεία του Δήμου Καρδίτσας και όχι μόνο.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε με έμφαση ότι στον Ιανό η κυβέρνηση ήταν παρούσα καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήρθε δύο φορές στην περιοχή και παρακολουθούσε στενά την πορεία ανασυγκρότησης.

Τόνισε δε ότι η Δημοτική αρχή έκανε συστηματική προσπάθεια και αξιοποίησε και το τελευταίο ευρώ που της διατέθηκε από την κυβέρνηση για να ανακουφίσει τους δημότες. Έτσι κατάφερε να επαναφέρει την πόλη σχεδόν σε πλήρη λειτουργία μέσα σε 15 μόλις ημέρες, γεγονός που από κάθε καλόπιστο παρατηρητή θεωρήθηκε άθλος.

Επίσης είπε ότι η προσπάθεια για να κλείσουν οι πληγές του Ιανού στις υποδομές συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση.

«Μόνο στο Δήμο Καρδίτσας εκτελούμε αυτή τη στιγμή έργα ύψους άνω των 30 εκ. ευρώ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος. Στη συνέχεια έκανε επιγραμματική αναφορά σε δύο μεγάλα έργα για τα οποία ο Δήμος έχει καταθέσει προτάσεις στο υπουργείο και αφορούν το ένα στον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων μέσω συστημάτων τηλεμετρίας και το δεύτερο την οδική σύνδεση Καρδιτσομαγούλας – Μακρυχωρίου .

Επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της δημιουργίας κλειστών δικτύων στο ΤΟΕΒ Ταυρωπού που εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Τέλος σύντομη αναφορά έκανε και στο μεγάλο έργο του Αχελώου καθώς και στο Φράγμα Μουζακίου έργα που θα ενισχύσουν αποφασιστικά τον αγροτικό τομέα όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε αναφορά στο κυβερνητικό έργο στον αγροτικό τομέα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε πλήρη λειτουργία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΤΟΕΒ Ταυρωπού
Επόμενο άρθρο 108 νέα κρούσματα covid στην Καρδίτσα