Ειδήσεις

Για το καλύτερο στο Περιστέρι ο Α.Σ. Καρδίτσας


Την ευκαιρία να διεκδικήσει το καλύτερο απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, έχει την Κυριακή ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, ο οποίος στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» θα αντιμετωπίσει στις 7:15 μ.μ. το Περιστέρι. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 και ο βαθμός δυσκολίας του είναι πολύ υψηλός, όμως η ομάδα της Καρδίτσας θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν.

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε με τρόπο που ο ΑΣΚ δεν κατάφερε να δώσει το δεύτερο φετινό του εντός έδρας ματς, λόγω της γνωστής αναβολής της συνάντησης με τον Προμηθέα Πάτρας. Έτσι, οι «κυανόλευκοι» καλούνται να αγωνιστούν για τρίτη φορά μακριά από την Καρδίτσα, μόλις στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, στο «παρθενικό» τους ταξίδι στην Basket League.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να κάνει πιο δύσκολο το έργο της ομάδας της πόλης, όμως δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό και σε κάθε ματς, οι «κυανόλευκοι» θα προσπαθούν για τη νίκη. Το ίδιο θα κάνουν και στο Περιστέρι, σεβόμενοι την αγωνιστική ικανότητα και τη δυναμική του αντιπάλου, που φέτος με αυξημένο μπάτζετ, έχει υψηλές βλέψεις στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Ο ΑΣΚ, αφού ξεπέρασε την ψυχρολουσία της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΚ, νίκησε σε ένα αλησμόνητο ματς τον Κολοσσό Ρόδου στην Καρδίτσα και στη συνέχεια έφτασε κοντά στη δεύτερη διαδοχική του επιτυχία στο πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα στην παράταση από τον Απόλλωνα Πάτρας. Αν μη τι άλλο, οι «κυανόλευκοι» ανταποκρίνονται στις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της κατηγορίας, παρότι νεοφώτιστοι, ενώ είναι βέβαιο πως ο Βαγγέλης Αγγέλου και οι συνεργάτες του αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το αγωνιστικό τμήμα δουλεύει καθημερινά στις προπονήσεις και προετοιμάζεται για ένα ματς με μεγάλη αγωνιστική ένταση. Με σίγουρο απόντα τον τραυματία Χάντερ, το προπονητικό επιτελείο ολοκληρώνει τα πλάνα του χωρίς κάποιο άλλο απρόοπτο. Εξάλλου, στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, η πίεση και ο ανταγωνισμός δεν επιτρέπει την χρήση του απουσιολόγιου ως άλλοθι, ούτε τη διαβάθμιση κανενός αγώνα σε κλίμακα δυσκολίας.

Προϊστορία με αγώνες αλλά και κοινά πρόσωπα!

Για τον ΑΣΚ, πάντως, ο προσεχής αντίπαλος δεν είναι άγνωστος. Τα διαρκή βήματα προόδου της Καρδιτσιώτικης ομάδας, την οδήγησαν στην πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, εκεί όπου αντιμετώπισε για πρώτη φορά το Περιστέρι, στο πλαίσιο της αγωνιστικής περιόδου 2017-18. Ως νεοφώτιστος στην κατηγορία, ο ΑΣΚ γνώρισε ισάριθμες ήττες από το συγκρότημα της Δυτικής Αττικής που επιβεβαίωσε τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί για την επάνοδο στην Basket League, με την κατάκτηση της 1ης θέσης στο τέλος της σεζόν. Και στα δύο παιχνίδια, οι «κυανόλευκοι» παρουσίασαν μαχητικό πρόσωπο αλλά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα. Στο Περιστέρι, η ομάδα με προπονητή τον Λευτέρη Καλογήρου ηττήθηκε με 81-68, για την 7η αγωνιστική, ενώ στο 2ο γύρο, με νέο πρόσωπο τον Γιάννη Τζήμα στην τεχνική ηγεσία, το 62-77 στην 22η «στροφή», έδωσε ξανά τη νίκη στην Αθηναϊκή ομάδα. Έκτοτε, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Καρπενήσι, σε δύο φιλικές αναμετρήσεις όπου δεν κρατήθηκε σκορ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο, η προϊστορία δεν περιορίζεται μόνο στα δύο επίσημα ματς μεταξύ των δύο ομάδων πριν πέντε χρόνια και στα φιλικά προετοιμασίας προ δύο μηνών. Στις κοινές συνιστάμενες ΑΣΚ και Περιστερίου συμπεριλαμβάνονται και αθλητές ή πρόσωπα που θήτευσαν τόσο στο «κυανόλευκο», όσο και στο «κυανοκίτρινο» στρατόπεδο. Πιο συγκεκριμένα, ο Σεραφείμ Θέος αγωνίστηκε στο Περιστέρι τη σεζόν 2002-03 και στον ΑΣΚ τις περιόδους 2015-18 και 2019-20, ενώ ο νυν πρόεδρος του Ερασιτέχνη και επί σειρά ετών διοικητικό στέλεχος των «κυανόλευκων», Χρήστος Δεληγιάννης είχε την πιο μακρόχρονη παρουσία ως παίκτης του Περιστερίου, καθώς επί μία τετραετία (2006-10) φόρεσε τη φανέλα της ομάδας σε Β’, Α2 και Α1 Εθνική. Στο κλειστό αυτό κλαμπ ανήκει και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος, πριν κλείσει πέρυσι την πλούσια μπασκετική του καριέρα στην ομάδα της πόλης του, αγωνίστηκε την περίοδο 2020-21 στο Περιστέρι. Συμπαίκτης στον ΑΣΚ, του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής ομάδας, ήταν πέρυσι και ο Θοδωρής Τσιλούλης, ο οποίος την περίοδο 2011-12 φόρεσε τη φανέλα του Περιστερίου. Επίσης, ο Χρήστος Λάκκας θήτευσε τόσο σε Περιστέρι (2012-13), όσο και στον ΑΣΚ (2016-17), όπως και ο Σπύρος Μαγκουνής (Περιστέρι 2016-18, ΑΣΚ 2018-19). Με καταγωγή από την Καρδίτσα, ο Σωκράτης Ψαρόπουλος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από το Περιστέρι (2008-12 και 2015-16) για να περάσει και από τη γενέτειρά του και τον ΑΣΚ την περίοδο 2017-18 στην Α2. Παράλληλα, τρεις αθλητές από το υπάρχον ρόστερ του Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας από τη Δυτική Αττική. Πρόκειται για τους Γιάννη Αγραβάνη (2018-20), Κωστή Γόντικα (2019-20) και τον αρχηγό Γιάννη Αθηναίου (2020-21), οι οποίοι την Κυριακή θα βρουν απέναντί τους την παλιά τους ομάδα. Τέλος, ο προπονητής που οδήγησε τον ΑΣΚ στην πρώτη του άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία, Κώστας Ρουμελιώτης, διετέλεσε συνεργάτης προπονητής του Μάνου Μανουσέλη στο Περιστέρι την περίοδο 2006-07.

Προηγούμενο άρθρο 15o Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα
Επόμενο άρθρο «Πληρώνω όσο πετάω» για μείωση του όγκου των απορριμμάτων