Ειδήσεις

Γιάννης Σβάρνας: Κορονοϊός στην Καρδίτσα – Δράσεις της Αυτοδιοίκησης τώρα


Δυστυχώς ως Νομός και κυρίως ως Δήμος Καρδίτσας στο ζήτημα του covid 19, βιώνουμε έναν εφιάλτη. Για όλη αυτή την κατάσταση, σημαντικές είναι οι ευθύνες της Αυτοδιοίκησης που τα τελευταία 2,5 χρόνια, όχι μόνο ανέχθηκε αλλά ενθάρρυνε ένα κλίμα ασυδοσίας και μη τήρησης κανενός μέτρου σε όλη την κοινωνική ζωή.

Στην περίπτωση του covid 19, η ασυδοσία, δεν αφορά την κακή εικόνα της πόλης και τον ψηφοθηρικό λαϊκισμό, αλλά στοιχίζει αθρόες ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά, κατώτερη των περιστάσεων, παίρνει μέτρα κατόπιν εορτής. Ως Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να δράσουμε άμεσα. Όλοι μαζί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

Προτείνουμε άμεση σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου με τις παρακάτω προτάσεις:

1. Προμήθεια 50.000 μασκών Ν95 και άμεση διάθεσή τους στους δημότες.

2. Ενημέρωση καταστηματαρχών και νοικοκυριών δια ζώσης. Να χωριστούμε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε ομάδες των τριών ατόμων (μαζί συμπολιτευση και αντιπολίτευση) και να χωρίσουμε τον Δήμο (πόλη και χωριά) σε τομείς και να ενημερώσουμε τους δημότες για την αρτιότερη τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποιησης καθώς και για την αναγκαιότητα εμβολιασμού και της επίσπευσης της τρίτης δόσης.

3. Να βγάλουμε ενημερωτικό υλικό και να μοιράσουμε άμεσα στους δημότες.

4. Η Δημοτική Αστυνομία να συνδράμει το έργο της Ελληνικής αστυνομίας στην τήρηση των μέτρων.

5. Κατά τη διάρκεια των λαϊκών αγορών η Δημοτική αστυνομία να χωριστεί σε ομάδες δύο ατόμων και να νουθετεί τους δημότες στην τήρηση των αποστάσεων.

Οι προτάσεις μας μπορούν να εμπλουτιστούν κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ. Σημασία έχει η δράση, ως Αυτοδιοίκηση δεν μπορούμε να είμαστε παρατηρητές του δράματος και ακόμη χειρότερα όσον αφορά στην παρούσα Δημοτική αρχή, επιταχυντές μέσω του συνόλου της συμπεριφοράς της.

Για την Μείζονα Αντιπολίτευση, ο επικεφαλής Γιάννης Σβάρνας

Προηγούμενο άρθρο Την παραμονή της πρωτοχρονιάς η Λαϊκή του Σαββάτου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο 420 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα