Ειδήσεις

Γιατί επιλέγουμε Αγοραστό την Κυριακή – Γράφει η Α. Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.


Η Θεσσαλία, μέρα με τη μέρα, στέκεται ξανά όρθια. Όχι μία, αλλά δύο φορές χτυπήθηκε από πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα. Οι καταστροφές δεν την λύγισαν, την κάνουν κάθε φορά και δυνατότερη.

Όπως και στον ΙΑΝΟ, έτσι και τώρα, στο τιμόνι της διαχείρισης των καταστροφών αυτών, βρισκόταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Κώστα Αγοραστό. Έναν άνθρωπο με ευρεία αναγνώριση και αποδοχή και στους 4 Νομούς της, τον Περιφερειάρχη των έργων και όχι των λόγων, που σ’ αυτόν οφείλονται πολλά αναπτυξιακά έργα, όπως και η μεγάλη προβολή της Θεσσαλίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αποκατάσταση των καταστροφών, τόσο μετά τον ΙΑΝΟ, που έπληξε κυρίως την πόλη της Καρδίτσας, αλλά και πρόσφατα με τον ΝΤΑΝΙΕΛ, που δημιούργησε ανείπωτες ζημιές σε όλη την περιοχή, χρειάζεται απαραιτήτως ένα πολυπαραγοντικό σχέδιο βοήθειας, αποζημιώσεων και αποκατάστασης των ζημιών. Το σχέδιο αυτό, το οποίο έχει ήδη καταρτιστεί από την Κυβέρνηση, δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τον καθοριστικό ρόλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Καταλυτικός παράγοντας της επιτυχίας του σχεδίου αυτού, είναι η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητά της διοίκησης και των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Κώστας Αγοραστός, βρέθηκε κάθε φορά στην δίνη των γεγονότων, όμως με την εμπειρία, την τεχνογνωσία, την ενσυναίσθηση, την αποφασιστικότητα, την αποτελεσματική συνεργασία με την Κυβέρνηση και την αγάπη για τον τόπο του και τους συμπολίτες του, κατόρθωσε να συντονίσει αποτελεσματικά τις δυνάμεις, για να επανέλθει γρήγορα η κανονικότητα και να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού ανασυγκρότησης της Περιφέρειάς μας, μετά την θεομηνία ΝΤΑΝΙΕΛ, επενδύει στο πρόσωπο του Κώστα Αγοραστού και των συνεργατών του. Γνωρίζει ότι ο Αγοραστός μπορεί να σταθεί όρθιος και ν’ ανταπεξέλθει σε συνθήκες αντίξοες, γιατί σηκώνει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί και γιατί αποδεικνύεται κάθε φορά ικανός, να τα βγάλει πέρα στα δύσκολα.

Για να καταφέρουμε να εφαρμόσουμε σωστά, γρήγορα και στοχευμένα τα μέτρα της Κυβέρνησης, για τις πλημμυροπαθείς περιοχές, είναι επιτακτική η συνεργασία μεταξύ των πολιτών, των Δήμων, της Περιφέρειαςκαι της κεντρικής διοίκησης. Άλλωστε, το μοντέλο διοίκησης είναι μια αλυσίδα, αποτελούμενη από Δήμους, Περιφέρεια και Κυβέρνηση. Αν όμως ένας από τους κρίκους σπάσει, το αποτέλεσμα τίθεται σε κίνδυνο.

Όλοι καταλαβαίνουμε, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη, όχι μόνο στην διαχείριση μιας κρίσης, αλλά και στην βελτίωση της καθημερινότητας, στα έργα υποδομής και στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όλα τα χρόνια, έχει καταγράψει ρεκόρ απορροφήσεων ευρωπαϊκών κονδυλίων και πάντα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, μεταξύ των Περιφερειών  της χώρας. Εχει στηρίξει τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, αγρότες και κτηνοτρόφους, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και όλα αυτά, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Έχει πραγματοποιήσει έναν πολύ μακρύ κατάλογο έργων και πολλά βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Θεωρώ λοιπόν αυτοκτονικό, ειδικά στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, οι Θεσσαλοί να επιλέξουμε να ηγηθούν της Περιφέρειας, άνθρωποι χωρίς εμπειρία, χωρίς τεχνογνωσία και χωρίς ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με την Κυβέρνηση και την Ε.Ε.

 

Σε μια τέτοια περίπτωση, χαμένη θα είναι η Θεσσαλία και οι Θεσσαλοί. Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, για να εκπαιδευτούν μαθητευόμενοι μάγοι. Η δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, δεν αντέχει ολιγωρίες, αναμονές και ασυνεννοησία.

Την Κυριακή, στη Καρδίτσα και σε ολόκληρη την Θεσσαλία, στήνονται και πάλι κάλπες. Οι περιφερειακές εκλογές δεν έχουν τελειώσει. Το δίλημμα της Κυριακής είναι απλό.

Επιλέγουμε την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την σιγουριά ή αδιαφορούμε και απέχουμε ή ακόμα χειρότερα, ψηφίζουμε κάποιον που δεν έχει τις βασικές αυτές αρετές.

Πιστεύω δε, ότι σε κανέναν δεν αρέσει η αδικία. Και είναι άδικο για τις καταστροφές μιας θεομηνίας, να στοχοποιούμε έναν επιτυχημένο Περιφερειάρχη, τον Κώστα Αγοραστό, μόνο και μόνο επειδή η Περιφέρειά μας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και ο θυμός μας, ζητάει εκτόνωση.

Άλλωστε όλοι εμπιστευόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το αποδείξαμε στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Η στήριξή του στον Κώστα Αγοραστό, δεν είναι τυχαία, ούτε επιπόλαιη.

Μετά από όσα δύσκολα περάσαμε και περνάμε, δεν υπάρχει περιθώριο για πειράματα και πολιτικά παιχνίδια. Εμπιστεύομαι την κρίση σας.

Επιλέγουμε τον Κώστα Αγοραστό, με το χέρι στην καρδιά.

Προηγούμενο άρθρο Έως 20/10 η υποβολή δηλώσεων ζημιάς στον Παλαμά
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για τη σταδιακή επαναλειτουργία και αποκατάσταση των Καταστροφών στα Κτίρια του Πανεπιστημίου σε όλες τις πόλεις