Ειδήσεις

Γιώργος Ηλ. Τσιτσιμπής: Τι γίνεται με το Ειδικό Σχολείο;


Έχουν περάσει οκτώ (8) μήνες από το καλοκαίρι, που με τις αντίστοιχες φωτογραφίες Βουλευτών, και όχι μόνο, στον τύπο, είχε ανακοινωθεί ότι την κατασκευή του Ειδικού Σχολείου αναλάμβανε και επίσημα η ΚΤΥΠ (Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.). Έκτοτε υπήρξε σιγή.

Όμως, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ακόμα ο φάκελος δεν έχει σταλεί στην Περιφέρεια για να περάσει από το ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) και στη συνέχεια να πάρει ΦΕΚ, για να μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένος και να σταλεί και τυπικά στην ΚΤΥΠ.Δηλαδή, σίγουρα περίπου δύο μήνες ακόμα.

Πράγματι, όσες φορές επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο για το θέμα, ήταν δεκτικός και έδειχνε ενδιαφέρον. Όπως και ο κ. Τσιάρας, που είχε δείξει επίσης προσωπικό ενδιαφέρον για την ανάληψη της διεκπεραίωσης από την ΚΤΥΠ.

Για να μπορέσει η ΚΤΥΠ να συντάξει την μελέτη (που ο Σύλλογος Δασκάλων παλεύει εδώ και 6 χρόνια) και στη συνέχεια να βρει χρηματοδότηση για την ανέγερση, πρέπει να έχει το ΦΕΚ (που αναφέραμε παραπάνω) το οποίο δυστυχώς, το περιμένει ήδη πάνω από ένα χρόνο.

Γιατί αυτή η κωλυσιεργία; Τόσο δύσκολο είναι να ολοκληρωθεί η προσπάθεια, τώρα μάλιστα που φτάνουμε στο τέλος; Η ΚΤΥΠ το είχε ξεκαθαρίσει και το ξέρουν και οι υπεύθυνοι, ότι έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της μελέτης, αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά. Ως πότε θα μας περιμένει; Είναι κρίμα να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία!

Προηγούμενο άρθρο Επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας τεχνικού προσωπικού της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατά την επίσκεψη στο χώρο των καταναλωτών
Επόμενο άρθρο Στις Τ.Κ. Αρτεσιανού και Φράγκου ο Δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσιάκος