Ειδήσεις

Γιώργος Καραβίδας: Στο κενό η προσπάθεια του Δημάρχου Μουζακίου και του νυν προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. να εμφανιστούν ως οι όψιμοι εξυγιαντές της


Σχεδόν σαράντα χιλιάδες ευρώ επιστράφηκαν ….άρον – άρον (!!!) στο ταμείο της ΔΗΚΕΔΗΜ από τον πρώην Γενικό Διευθυντή της (το σύννομο και την επάρκεια των αντίστοιχων διαδικασιών ας τα δουν οι αρμόδιοι), μετά τις καταγγελίες και την αναζήτηση στοιχείων από την αντιπολίτευση για τη νομιμότητα της σύστασης της θέσης, που αυτός κατείχε, και τη νόμιμη ή μη καταβολή του αντίστοιχου επιδόματος, που έφτανε τα εννιακόσια (900) ευρώ το μήνα.

Σχεδόν αδρανείς παρέμεναν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας τους Δήμαρχος και πρόεδροι (πρώην και νυν) της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., απέναντι στην από σύστασής της (έτος 2011) μη διεξαγωγή αρμοδίως του υποχρεωτικού ετήσιου διαχειριστικού ελέγχου, του μόνου ικανού να εντοπίσει και να εξαλείψει ατασθαλίες και παρατυπίες στην οικονομική λειτουργία της. Έλεγχο που, από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής μου, ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, στο Διοικητικό της Συμβούλιο, είχα εντοπίσει και ζήτησα άμεσα την αμελλητί διεξαγωγή του για όλα τα προηγούμενα έτη αλλά και ανελλιπώς στο εξής.

Χρειάστηκε, ωστόσο, πολύ υπομονή και επιμονή αλλά και η από τη μείζονα αντιπολίτευση εισαγωγή του ζητήματος ως εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να «πειστεί» ο κος Δήμαρχος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας για την αναγκαιότητα διεξαγωγής του συγκεκριμένου ελέγχου. Χρειάστηκαν, στη συνέχεια, οι καταγγελίες που απέστειλα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τις λοιπές αρμόδιες αρχές για να αναγκαστεί (το τονίζω αυτό) ο κος Δήμαρχος να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να αναθέσει σε αρμόδιους ελεγκτές το διαχειριστικό έλεγχο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ..

Το πόρισμα, ωστόσο, των αρμόδιων ελεγκτών καθυστερεί εδώ και δυόμιση χρόνια, με τους Δήμαρχο και τους προέδρους της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. (του σημερινού συμπεριλαμβανόμενου) όχι μόνο να παραμένουν επ’ αυτού αδιάφοροι αλλά να συνεχίζουν την οικονομική λειτουργία της Επιχείρησης χωρίς τον υποχρεωτικό εκ του νόμου έλεγχο των οικονομικών της στοιχείων. Έλεγχο για τον οποίο ο σημερινός της πρόεδρος δήλωσε ενώπιον ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «απορεί με την εμμονή του ΚΑΡΑΒΙΔΑ» και ότι «θα τον κάνει όταν αυτός θελήσει».

Κι είναι αυτοί, Δήμαρχος και νυν πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., που σήμερα προσπαθούν να εμφανιστούν σε Δημοτικό Συμβούλιο και Κοινωνία ως οι ….όψιμοι εξυγιαντές της κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, ισχυριζόμενοι ότι κατέφυγαν (αν κατέφυγαν, τελικά) στη Δικαιοσύνη, ενέργεια που, ακόμα κι αν ισχύει, οφείλεται αποκλειστικά στις καταγγελίες και την αναζήτηση στοιχείων από την αντιπολίτευση και τον εκπρόσωπό της στο Διοικητικό Συμβούλιο της ίδιας Επιχείρησης.

Το προσπαθούν μάταια, όμως!!! Κι αυτό φάνηκε τόσο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου, με την «ενημέρωση» που επιχείρησαν για το θέμα, δεν έπεισαν ούτε καν τους συμβούλους της πλειοψηφίας, αλλά φάνηκε  και έξω στον κόσμο, στην κοινωνία.

Το μόνο που κατάφεραν και καταφέρνουν είναι να διαιωνίζουν και να αυξάνουν τα αναπάντητα ερωτήματα για την οικονομική αλλά και όχι μόνο λειτουργία της κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Αλήθεια, αν «κόπτονται» τόσο πολύ για την εξυγίανση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, γιατί στη Δικαιοσύνη παρέδωσαν, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στοιχεία μόνο για τη μισθοδοσία του πρώην Γενικού Διευθυντή της – κι αφού πρώτα είχε αυτά αναζητήσει η αντιπολίτευση αλλά δεν της τα παρέδιδαν – και δεν επεκτάθηκαν  στην έλλειψη του διαχειριστικού ελέγχου στην ίδια Επιχείρηση; Γιατί δε συμπεριέλαβαν στα ίδια στοιχεία και τις μεθοδεύσεις τους στις προσλήψεις του προσωπικού των ΑμΕΑ, αδικώντας με τις αντίστοιχες ενέργειές τους πλήθος συνανθρώπων μας της ίδιας κατηγορίας;

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τους δημότες, όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο πράξαμε,  πως η αντιπολίτευση, χωρίς να διεκδικεί κανένα τίτλο «εξυγιαντή,  κατέθεσε στη Δικαιοσύνη, δια του εκπροσώπου της στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., αναφορά και φάκελο με στοιχεία για ΟΛΑ τα παραπάνω, στη διερεύνηση των οποίων και ελπίζουμε.

 

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραβίδας, Δημοτικός Σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία), πρ. αντιπρόεδρος Δημοτικού  Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου, μέλος Διοικητικού    Συμβουλίου ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Κόβονται και μένουν αναξιοποίητα 900 σχολικά γεύματα την ημέρα στον ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Τρίτη 31/1