Ειδήσεις

Γιώργος Κωτσός: Αξιοποιείται ο Θολωτός Τάφος Γεωργικού – Ξυνονερίου


Ξεκίνησαν οι εργασίες που αποσκοπούν στην προστασία και ανάδειξη του μνημείου του Θολωτού Τάφου Γεωργικού – Ξυνονερίου καθώς διασφαλίσθηκε το ποσό 40.000 Ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από σχετικό αίτημα του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη αντέδρασε άμεσα και γρήγορα προχωρώντας στην ένταξη του έργου της ανάδειξης και αξιοποίησης του Θολωτού Τάφου Γεωργικού – Ξυνονερίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πλέον οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται οι εργασίες καθαρισμού του Αρχαιολογικού χώρου προκειμένου να προετοιμαστεί ο περιβάλλων χώρος για την τοποθέτηση των περιφράξεων. Στη συνέχεια θα κατασκευαστεί περίφραξη, συνολικού μήκους 832 μέτρων περιμετρικά του Αρχαιολογικού χώρου, όπου θα αντικατασταθεί η υφιστάμενη μήκους 372 μέτρων και θα γίνει επέκταση στον Αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος δεν είναι περιφραγμένος σήμερα, επιπλέον 460 μέτρα. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την κατασκευή 2 συρόμενων μεταλλικών θυρών οι οποίες θα ανοίγουν με ηλεκτρικό μηχανισμό.

«Η Ελλάδα, η χώρα των γραμμάτων και του πολιτισμού, η χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία δε θα μπορούσε να μην μεριμνάει για τα αρχαία μνημεία που δεν έχουν αξιοποιηθεί όπως αρμόζει στην ιδιαίτερη ιστορική τους αξία. Η πλούσια πολιτισμική μας κληρονομιά αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες όπου στηρίχθηκε ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός. Σήμερα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει, ότι φροντίζουμε τα αρχαία μνημεία μας και τα αναδεικνύουμε έτσι ώστε μέσα από αυτά οι επόμενες γενιές να γνωρίσουν το σπουδαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Τοπικά Συμβούλια Γεωργικού και Ξυνονερίου και ιδιαίτερα τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Κωστόπουλο για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξαν για το συγκεκριμένο μνημείο, αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο ενέκρινε ποσό ύψους 40.000 Ευρώ για την προστασία και ανάδειξη του Θολωτού Τάφου», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σελεστέ Φρενέ: το σχολείο του λαού - Του Γιώργου Τσιτσιμπή
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα