Ειδήσεις

Γιώργος Κωτσός: Νέο Πρόγραμμα για την ενίσχυση δικηγόρων


Με τον Ειδικό Γραμματέα κ. Γιώργο Ζερβό πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο κ. Κωτσός έθεσε στον κ. Ζερβό θέματα σχετικά με την επόμενη μέρα και την σωστή αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν την Ελληνική οικονομία την επόμενη επταετία.

Ο κ. Κωτσός ανέφερε στον Ειδικό Γραμματέα την ανάγκη προκήρυξης προγραμμάτων που αφορούν τους νέους επιστήμονες, την προκήρυξη προγραμμάτων που θα δημιουργήσουν τα κατάλληλα κίνητρα για την επιστροφή των νέων ανθρώπων που έχουν φύγει στο εξωτερικό για εργασία τα τελευταία χρόνια και την ανάγκη δημιουργίας ενός θεσμικού πλαισίου έτσι ώστε να μην περιορίζονται οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ενισχυθεί από τα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής από τον κανόνα deminimis (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας).

OΕιδικός Γραμματέας κ. Ζερβός ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως μέσα στον Απρίλιο έχει δρομολογηθεί να προκηρυχθεί πρόγραμμα ενίσχυσης μονοπρόσωπων δικηγορικών γραφείων το οποίο θα αφορά την τεχνολογική αναβάθμιση των γραφείων τους και θα επιδοτηθούν βάση εισοδήματος με ποσό έως 2.500,00 €. Επιπλέον, ο κ. Ζερβός ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 θα περιλαμβάνει προγράμματα τα οποία θα αφορούν την ενίσχυση νέων επιστημόνων αλλά και προγράμματα τα οποία θα αφορούν προοπτικές ανάσχεσης του braindrain μέσω της επένδυσης στην έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογία έτσι ώστε να επιτευχθεί η επιστροφή των νέων μας οι οποίοι λόγο των συνθηκών αποφάσισαν να σταδιοδρομήσουν στο εξωτερικό.

Τέλος, ο κ. Κωτσός έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Ζερβό για την καινοτομία του Υπουργείου όσον αφορά την σύνδεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Ε.Δ.Ε) με το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Επενδύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.) έτσι ώστε όταν υποβάλετε μία πρόταση για την ένταξη ενός δικαιούχου σε ένα πρόγραμμα να αντλούνται απευθείας τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία του δικαιούχου βοηθώντας έτσι τον ελεγκτή και απλοποιώντας τις διαδικασίες ελέγχου.

 

Προηγούμενο άρθρο H Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει για τα Σχέδια Βελτίωσης
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Παρασκευή 9/4