Ειδήσεις

Γιώργος Κωτσός: Οι αγρότες της Καρδίτσας ξανά στο μάτι του κυκλώνα


Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 21.06.2021, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που διαδραματίστηκαν στον Νομό Καρδίτσας,  προκειμένου να εξακριβώσει το μέγεθος των καταστροφών. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων ο κ. Κωτσός πραγματοποίησε συναντήσεις με παραγωγούς των περιοχών, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΤΟΕΒ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με το μεγάλης έντασης μπουρίνι και τη χαλαζόπτωση που σάρωσε τις περιοχές του Νομού Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής 20.06.2021.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Λυκουρέντζο σχετικά με τις καταστροφές που υπέστησαν σε καλλιέργειες και σε σπίτια, πολίτες και αγρότες του Δήμου Παλαμά, Σοφάδων και Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, 60.000 στρέμματα υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή. Το ίδιο συνέβη και για αρκετές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες υπέστησαν σοβαρότατες ζημίες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Το μεγάλης έντασης μπουρίνι και η χαλαζόπτωση που χτύπησε το Νομό Καρδίτσας την Κυριακή 20.06.2021, προκάλεσε μεγάλες ζημιές και σε  ορισμένες περιοχές, οι καταστροφές ήταν ολοκληρωτικές. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο προκείμενου να δράσουμε άμεσα και να διασφαλιστεί ότι οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ θα βγουν άμεσα έτσι ώστε να πράξουν τους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους και να αποζημιωθούν τάχιστα οι πληγέντες αγρότες. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε τους αγρότες και ιδιαίτερα στο Νομό Καρδίτσας, οι οποίοι βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να μη μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, καθώς πλήττονται από αλλεπάλληλες καταστροφές.»

 

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλες καταστροφές στο Δήμο Σοφάδων μετά τη χαλαζόπτωση
Επόμενο άρθρο Δήμος Σοφάδων: Άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις ζητούν οι παραγωγοί