Ειδήσεις

Γιώργος Κωτσός: Στεγαστικό Φοιτητικό Επίδομα για τους Θεσσαλούς φοιτητές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ


Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πρωτοφανή σε ένταση, για τη Μεσόγειο, κακοκαιρία ‘’Daniel’’  που χτύπησε ανελέητα την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, καθώς και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας το χρονικό διάστημα 5-9 Σεπτεμβρίου του 2023, κατέθεσε με τη μορφή ερώτησης μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πρόταση προς τον Υπουργό Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρρακάκη.

Η πρόταση αφορά τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος σε οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση μετά από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» οι οποίοι βρίσκονται στο όριο της μη χορήγησης, λόγω φορολογικής δήλωσης.

Η διαπίστωση αυτή προήλθε από τις επισκέψεις του Βουλευτή στις πληγείσες περιοχές του ν. Καρδίτσας όπου δέχτηκε προφορικά αιτήματα από κατοίκους που επλήγησαν και πλημμύρισαν τα σπίτια τους, που ταυτόχρονα έχουν φοιτητές που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, ώστε να τους δοθεί το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα ανεξάρτητα από το δηλωμένο εισόδημά τους ή να αυξηθεί το όριό τους ώστε να γίνουν δικαιούχοι.

Με την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης ο κ. Κωτσός τονίζει στον Υπουργό ΥΠΘΑ ότι αποτελεί ζωτικής σημασίας ανάγκη και ένα επιπλέον οικονομικό βοήθημα, ώστε να ορθοποδήσουν οικονομικά οι οικογένειες που είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν.

Ειδικότερα ο κ. Κωτσός αναφέρει στην ερώτηση του:

Αξιότιμε  κ. Υπουργέ,

Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα αποτελεί ένα επιπλέον συμπλήρωμα για πολλές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα αλλά και σε οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση μετά από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» και βρίσκονται στο όριο της μη χορήγησης. Βρίσκονται στα όρια, ακόμη και της διακοπής φοίτησης έως ότου βρεθούν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Στις επισκέψεις μου στις πληγείσες περιοχές του ν. Καρδίτσας δέχθηκα προφορικά αιτήματα από κατοίκους που επλήγησαν και πλημμύρισαν τα σπίτια τους, που ταυτόχρονα έχουν φοιτητές που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, να τους δοθεί το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα ανεξάρτητα από το δηλωμένο εισόδημά τους ή να αυξηθεί το όριό τους ώστε να γίνουν δικαιούχοι.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Προτίθεστε να επεκτείνετε το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα σε φοιτητές που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» στη Θεσσαλία και πλημμύρησαν οι οικίες τους, καταργώντας το όριό τους ή ανεβάζοντας το όριο  του δηλωμένου εισοδήματός τους;

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αήττητος με 10x10 στον α’ γύρο ο Απόλλων, κέρδισε και τον Ίκαρο Νεάπολης!
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει για 22 θέματα το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας