Ειδήσεις

Γιώργος Κωτσός: Στηρίζουμε τους παραγωγούς και τους καταναλωτές


“Στόχος της κυβέρνησής μας, στόχος του νομοσχεδίου είναι να στηρίξουμε τους παραγωγούς και τον λαϊκό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών. Αυτό το πετυχαίνουμε δίνοντας δυνατότητα να μπαίνουν στις λαϊκές αγορές όχι εταιρείες πλέον, αλλά μόνο φυσικά πρόσωπα και συνεταιρισμοί παραγωγών» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κωτσός, και υπογράμμισε ότι με τις αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών ενισχύεται και επιτυγχάνεται η υγιής επιχειρηματικότητα και προσφέρεται ισοτιμία μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, κυρίαρχα, όμως, δίνεται στους δήμους η ευθύνη για τη διαχείριση, τον συντονισμό και την οργάνωση των λαϊκών αγορών.

«Αμφιβάλλει κανείς ότι ο δήμος, η πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο πλησιέστερος προς τον πολίτη θεσμός, είναι ο πλέον κατάλληλος, ο πλέον υπεύθυνος να διαχειριστεί τις λαϊκές αγορές; Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι οι δήμοι είναι αυτοί που θα καθαρίσουν τη λαϊκή αγορά, είναι αυτοί που θα συντηρήσουν τις υποδομές της λαϊκής αγοράς, είναι αυτοί που θα εισπράξουν το όποιο τέλος επιβάλει το δημοτικό συμβούλιο και κυρίως είναι αυτοί που έχουν και την ευθύνη της ορθής, σωστής και διάφανης λειτουργίας των λαϊκών αγορών», είπε ο κ. Κωτσός.

Ακόμη πρόσθεσε: «Θέλουμε όλοι να βρίσκουν με διαφάνεια τα όποια στοιχεία και δεδομένα απαιτούνται προκειμένου να προσέλθουν στον χώρο της λαϊκής αγοράς, για να αποφεύγουμε σκοτεινές διαδικασίες και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τη διάθεση των θέσεων στις λαϊκές αγορές».

«Κυρίως όμως, στοχεύουμε στο να μπορεί ο παραγωγός να πουλά τα προϊόντα του στη μέγιστη τιμή και ο καταναλωτής να τα αγοράζει στην ελάχιστη τιμή αποφεύγοντας τους μεσάζοντες», τόνισε ο Βουλευτής της ΝΔ του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Προηγούμενο άρθρο Προχωρούν τα έργα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καρδίτσας και του στεγασμένου προπονητηρίου
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού