Ειδήσεις

Γιώργος Λαμπρούλης: Άμεση λύση των προβλημάτων στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Τρικάλων και Καλαμπάκας


Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λάρισας Γιώργος Λαμπρούλης, πραγματοποίησε επίσκεψη στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Τρικάλων και Καλαμπάκας και συζήτησε με τους πυροσβέστες.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα διαχρονικά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και οι πυροσβέστες. Προβλήματα τα οποία οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν έχουν λύσει. Η διαιώνιση αυτών των προβλημάτων έχει ως συνέπεια το έργο των πυροσβεστών να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο και να μπαίνει σε κίνδυνο ακόμα και η ίδια η ζωή τους, όπως έγινε με την πρόσφατη πυρκαγιά στο κέντρο της Καλαμπάκας, από την έλλειψη γερανοφόρου οχήματος.

Άλλα προβλήματα που αναδείχτηκαν από την συζήτηση είναι:

Η έλλειψη και η παλαιότητα των πυροσβεστικών οχημάτων (τα περισσότερα είναι 30ετίας), η ανυπαρξία τεχνικής βάσης στους σταθμούς για έλεγχο-συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών των οχημάτων, η υποχρηματοδότηση της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να “ζητιανεύουν” αναζητώντας χορηγούς για την συντήρηση και την αντικατάσταση ελαστικών.

Επίσης, οι πυροσβέστες έθεσαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το ζήτημα ανανέωσης του προσωπικού (που έχει μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη) με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των πυροσβεστών πενταετούς και επταετούς θητείας, καθώς και όλων των εποχικών πυροσβεστών.

Από την συζήτηση αναδείχτηκε, για μία ακόμη φορά, η αναγκαιότητα της κατασκευής νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, ώστε να πληρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές για την λειτουργία της υπηρεσίας. Ακόμη, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της αναβάθμισης των Πυροσβεστικών Σταθμών Τρικάλων σε σταθμό Β’ τάξης, της Καλαμπάκας σε Γ’ τάξης και των  Πυροσβεστικών Κλιμακίων Πύλης και Οιχαλίας σε Σταθμούς Δ’ τάξης με σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, μέσα πυρόσβεσης, εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας των πυροσβεστών.

Τέλος, οι πυροσβέστες αναφέρθηκαν στα ζητήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν με την ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη διατροφής κλπ τα οποία κάνουν την ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

–  Την άμεση αντικατάσταση των παλιών πυροσβεστικών οχημάτων με νέα

– Την επισκευή του γερανοφόρου οχήματος ή την αντικατάσταση του με νέο και τη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την επισκευή, συντήρηση των οχημάτων

–  Την άμεση χρηματοδότηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

– Την ανανέωση του προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων πενταετούς και επταετούς θητείας καθώς και όλων των εποχικών πυροσβεστών

–  Την κατασκευή νέου κτιρίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων που να πληρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές για την λειτουργία της;

–  Την αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Σταθμών Τρικάλων σε Β’ τάξης, της Καλαμπάκας σε Γ’ τάξης και των Πυροσβεστικών Σταθμών Πύλης και Οιχαλίας σε σταθμούς Δ’ τάξης, σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης και προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας των πυροσβεστών

 

Προηγούμενο άρθρο Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
Επόμενο άρθρο Επιμορφωτικό σεμινάριο παιδαγωγικής πιάνου διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο