Ειδήσεις

Γιορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως μας


Με την Χάρη του Θεού η φετινή κατηχητική περίοδος για το έτος 2021-2022 τελείωσε. Ο πανέμορφος  καταπράσινος και φιλόξενος αύλειος χώρος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης Καρδίτσας, την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, << πλημύρισε >> χαρούμενα, χαμογελαστά και ευτυχισμένα παιδάκια! Παιδάκια που μια δύσκολη χρονιά κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας μας απόλαυσαν ζεστασιά, θαλπωρή και απέραντη αγάπη δοξολογώντας τον Άγιο Θεό!

Την τελετή λήξης των κατηχητικών λάμπρυνε με την παρουσία του ο αγαπημένος μας Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος. Συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, τον γενικό αρχιερατικό π. Θωμά Κάϊα και πλήθος Ιερέων της Μητρόπολη μας.

Παραβρέθηκαν ακόμη στην εκδήλωση ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωτσός, εκπρόσωπος του Δημάρχου Καρδίτσας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας απέστειλε μήνυμα.

Σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά, αισιόδοξα μηνύματα και πολύ πολύ αγάπη γονείς και παιδιά απόλαυσαν ένα απόγευμα ξεχωριστό και ευλογημένο.

Η εορτή, περιελάμβανε: Ομιλία από την Κατηχήτρια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού κα Αναστασία Σατλάνη με θέμα η κατήχηση. Με πολύ συγκίνηση άκουσαν φέτος στο κατηχητικό τους τα παιδάκια του κατηχητικού της Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσας για τους Αγίους μας. Που κατέπληξαν τους πάντες με την γενναία υπομονή τους στα πολλά και φρικτά μαρτύρια που υπέστησαν για χάρη του πολυαγαπημένου τους Κυρίου.

Δόξασαν με την ζωή και το παράδειγμά τους τον Χριστό, γι αυτό και Εκείνος τους έκανε γνωστούς σε όλο τον κόσμο. Οι Άγιοι, αυτό ήταν το θέμα των ποιημάτων που παρουσίασαν με πολύ σεβασμό τα παιδάκια του κατηχητικού της Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσας.
Οι αγνές και καθαρές ψυχές των παιδιών του κατηχητικού του Αγίου Γεωργίου Καρδίτσας γέμισαν ευγνωμοσύνη και δέος, και σεβασμό και κατάνυξη, και δάκρυα και φως καθώς περιηγήθηκαν στα ιστορικά μονοπάτια του 1821. Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αυτά τα μονοπάτια, που μόνο οι ήρωες και οι άξιοι τα περπατούν. Και έτσι άνοιξε  για όλους ένα παράθυρο στην ιστορία, μία θεατρική κλειδαρότρυπα, για να θαυμάσουμε στα κλεφτά, λίγη από τη δόξα και τον παλμό των προγόνων μας, στο μακρινό αλλά και κοντινό 1821, με το υπέροχο θεατρικό που παρουσίασαν με συγκίνηση τα παιδάκια του κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρδίτσας.

Ένα μουσικό ταξίδι ακολούθησε από τις υπέροχες φωνές των παιδιών, του Μουσικού σχολείου Καρδίτσας που λάμπρυναν την γιορτή των κατηχητικών με τις μελωδικές φωνές τους, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Ηλία Παππά.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ο οποίος εκτός από μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά και πολύ αγάπη που απλόχερα χάρισε σε όλα τα παιδιά του, μικρά και μεγάλα, ευχαρίστησε θερμά όλους για την παρουσία τους. Τους αξιαγάπητους και εκλεκτούς γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν και φέτος στο κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αλλά και τους κατηχητές για την διακονία τους και ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο καλοκαίρι.

Στα παιδιά μοιράστηκαν γλυκίσματα χυμοί και αναμνηστικά δωράκια.

Τα παιδιά χάρηκαν για άλλη μια φορά, μια υπέροχη γιορτή λήξης, κλείνοντας έτσι η κατηχητική χρονιά με τις καλύτερες αναμνήσεις και πνευματικά εφόδια που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους την ζωή.

Τον συντονισμό και την διοργάνωση της γιορτής είχε το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός από τη γέφυρα Κοράκου: Ο Αχελώος είναι το μεγαλύτερο green deal έργο
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι για ηχορύπανση και τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε καταστήματα