Ειδήσεις

Γιορτή των Μανιταρόφιλων στη Λίμνη Πλαστήρα


Την Κυριακή 2 Απριλίου η Λίμνη Πλαστήρα γίνεται το επίκεντρο των καρπών της Γης, με πλούσιες δράσεις και εδέσματα με βάση τα μανιτάρια.

Συνέντευξη Τύπου
Στο πλαίσιο της Διοργάνωσης «Γιορτή των Μανιταρόφιλων στη Λίμνη Πλαστήρα» δόθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με την παρουσία των Φορέων αλλά και των Συλλόγων που ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.
Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Νούσιος
«Μια γιορτή εξερεύνησης και  γευσιγνωσίας , ένα ταξίδι στο συναρπαστικό κόσμο της αναγνώρισης, συλλογής και παρασκευής συνταγών με βάση τα μανιτάρια. Αυτά και πολλά άλλα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά όσοι βρεθούν την Κυριακή 2 Απριλίου στη λίμνη Πλαστήρα, στη γιορτή των μανιταριών. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου και οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας. Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα μια τέτοια δράση. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι αυτή τη φορά είναι ουσιαστική η έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο μιας στοχευμένης προσπάθειας να ενισχυθεί στην περιοχή ο βιωματικός τουρισμός, με αποκόμιση εμπειριών αποκτώντας επαφή με τη φύση, τους ντόπιους και την κουλτούρα τους.

Στόχος να προστεθεί η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα- και όχι μόνο -στο κάδρο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσα από την ανθρωπιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος με κίνητρο για συμμετοχή σε αξιομνημόνευτες ταξιδιωτικές εμπειρίες, που θα είναι επαναλαμβανόμενες».

Ο Δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος μίλησε για τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, επεσήμανε ότι το μανιτάρι είναι σημαντικό κομμάτι του αγροδιατροφικού τομέα, τονίζοντας ότι η ιδιαιτερότητα της περιοχής είναι ότι βγαίνουν τα Hygrophorus marzuolus ή όπως τα γνωρίζουμε, τα Μαρτούλια. Κάτι που τόνισε και ο κ. Μίχος στη δικιά του τοποθέτηση.
Ο κ. Π. Νάνος έβγαλε είδηση καθώς γνωστοποίησε ότι αναμένεται να δημιουργηθεί Μόνιμο Πάρκο Μανιταρόφιλων στο Νεοχώρι ενώ τόνισε ότι είναι ακόμη μία γιορτή που θα φέρεις επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα στη Λίμνη Πλαστήρα.
Ο πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας κ. Μίχος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόγραμμα  ενώ έκανε και αυτός ιδιαίτερη αναφορά στην ποικιλία Hygrophorus marzuolus που βρίσκεται στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. «Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι μεγάλη η βοήθεια και η στήριξη των φορέων που εκπροσωπούν οι κκ. Νούσιος και Νάνος καθώς φέτος μπαίνουν οι βάσεις να γίνει ένας μεγάλος θεσμός και να μάθει για τη γιορτή όλη η Ελλάδα… και όχι μόνο»
Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου κ. Καραντώνης ανέφερε ότι ο σύλλογος έχει μεγάλη δράση ως προς την ανάδειξη των μανιταριών, αλλά και πολλών ακόμη δράσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση θα πλαισιώνει μουσικά ο DJ και Παραγωγός George Ntemos. Τις νοστιμιές με βάση τα μανιτάρια θα επιμεληθεί ο Μάγειρας Φώτη Παρασκευαϊδης και για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα υπάρχουν πολλά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου.

Κυριακή 09:00 π.μ – 15:00μ.μ.
Γιορτή των Μανιταριών στη Λίμνη Πλαστήρα
Συγκέντρωση ομάδων: 09:00 Βοτανικός Κήπος
Γιορτή: 13:00 Περιβαλλοντικό Πάρκο Νεοχωρίου
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου / Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
Υποστήριξη: Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
Παραγωγή: MUSICA Project

Προηγούμενο άρθρο Θάνος Σκάρλος για τη σημαντική διάκριση του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων: Μας κάνατε υπερήφανους
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή – Κλιματική Κρίση