Ειδήσεις

Γυναίκα – Η αρχή του κόσμου


«Σε μια επιτυχημένη σχέση η γυναίκα πρέπει να θαυμάζει τον άνδρα και ο άνδρας πρέπει να προσέχει τη γυναίκα». Με μια φράση «δανεισμένη» από το βιβλίο του ψυχιάτρου Ματθαίου Γιωσαφάτ ξεκίνησε την ομιλία της η δημοσιογράφος – κλασσική φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη Λύκειο Ελληνίδων και με τίτλο «Γυναίκα – Η αρχή του κόσμου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και η Βίκυ Φλέσσα ανέπτυξε το θέμα σε ένα ζωντανό διάλογο πάνω στη σκηνή με το δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο. Λίγο νωρίτερα στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας τόνισε ότι είναι σημαντικό τους ανθρώπους της ζωής μας να τους τιμούμε όσο βρίσκονται στη ζωή και κάθε μέρα. Ο ίδιος μίλησε για τις γυναίκες της δικής του ζωής. «Είμαι πια βέβαιος ότι χωρίς αυτές δεν θα είχα καταφέρει τίποτα απ’ όσα έκανα στη διαδρομή μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας.

Στην εκδήλωση έγινε επίσης παρουσίαση από το  Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας με χορούς και τραγούδια που υμνούν τη γυναίκα η οποία κατέχει εξέχουσα θέση στο δημοτικό τραγούδι, το οποίο προβάλλει τους ποικίλους ρόλους της.

Προηγούμενο άρθρο Μητσοτάκης: Νέα συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών την Παρασκευή
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Αργιθέας με στελέχη του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας