Ειδήσεις

Γυναίκες: Κάλεσμα για συμμετοχή σε συλλαλητήριο


Ο Σύλλογος γυναικών Καρδίτσας και οι ομάδες γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου καλούν όλες και όλους στο συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και το Συνδικάτο οικοδόμων Καρδίτσας την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στην ALPHA BANK με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Το νομοσχέδιο έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε ότι έχει μείνει στην κοινωνική ασφάλιση, μετατρέποντάς την σε ατομική υπόθεση και βάζει επί της ουσίας σε εφαρμογή το νόμο Κατρούγκαλου της προηγούμενης κυβέρνησης, ανοίγοντας το δρόμο στις ασφαλιστικές εταιρίες να κυριαρχήσουν.

Η δεκάωρη κακοπληρωμένη ή απλήρωτη εργασία που πλήττει κυρίως τις γυναίκες, τα αυξημένα όρια ηλικίας στην εργασία, η ανασφάλεια της ατομικής διαπραγμάτευσης, η καταβαραθρωση των δικαιωμάτων μας στην εργασία, τη μητρότητα, την υγεία, στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν είναι το μέλλον μας, δεν θα αφήσουμε να γίνει το μέλλον των παιδιών μας.

Οι εργαζόμενες, οι γυναίκες της πόλης και της υπαίθρου, οι αγρότισσες ,οι συνταξιούχες, δεν πρέπει να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στις πολιτικές τους που μας αφήνουν αθωράκιστους απέναντι στο νέο κύμα της πανδημίας. Θα μας βρουν απέναντι τους με κλιμάκωση του αγώνα μας.

Σηκώνουμε το ανάστημά μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να παλέψουμε την ανατροπή του νόμου εκτρώματος – Χατζηδάκη κι όλων των άλλων βάρβαρων νόμων που προκαλούν ισχυρές ανατροπές στη ζωή και στην εργασία μας. Δε θα επιτρέψουμε να θυσιάσουν τους κόπους και τον ιδρώτα μας στο βωμό του κέρδους.

Διεκδικούμε Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους

Διεκδικούμε:

  • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
  • Αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.
  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους δημόσια και υποχρεωτική. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, όρια ηλικίας στα 60 και 55 αντίστοιχα για τις γυναίκες. Μια πενταετία λιγότερο για τα ΒΑΕ.

Το νομοσχέδιο να καταργηθεί αμέσως!!

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη
Επόμενο άρθρο Ν. Καρδούλας: Επιστήμονας προέβλεψε τα κρούσματα Αυγούστου με ευστοχία 100% και τη μείωσή τους μετά τις 15.08