Ειδήσεις

H ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας


       Η  Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την διήμερη  κινητοποίηση των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που γίνεται την Τετάρτη, 29 και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου του 2023.

       Η κατάσταση συνολικά στην υγεία αλλά και πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Καρδίτσας δε μπορεί να χαρακτηριστεί πια «τραγική». Είναι πλέον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

       Οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακόμα και ολόκληρη κλινική να μη μπορεί να λειτουργήσει.

Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί, παρ’ όλη την υπερπροσπάθεια και την εξάντλησή τους για ανταποκριθούν σε αυτή την κατάσταση, παραμένουν με τσακισμένους μισθούς οι οποίοι δε μπορούν να ανταποκριθούν στην τεράστια ακρίβεια που πλήττει όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό του ΕΚΑΒ από άλλες υπηρεσίες και η ταυτόχρονη είσοδος ιδιωτών στον κρίσιμο αυτό τομέα από τη μια εγκυμονεί κινδύνους για την Υγεία και την ασφάλεια των ασθενών ενώ από την άλλη ανοίγει το δρόμο για να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη όσοι χρειαστούμε διακομιδή από και προς το Νοσοκομείο.

Αυτό είναι το «νέο ΕΣΥ» που διαφημίζει η κυβέρνηση, αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης, της πολιτικής «κόστους – οφέλους» και ευθύνη έχουν όλοι όσοι την υπηρετούν.

        Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους υγειονομικούς για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με αιτήματα:

  • Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.
  • Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών
  • Ένταξη στα ΒΑΕ, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και στην Πρόνοια.
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Καμία απόλυση συμβασιούχου ή παρατασιακού ειδικευόμενου.
  • Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας αλλά και σε όλο  στο δημόσιο να συμμετέχουν σε διευκολυντική στάση εργασίας από ώρα 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 29  Νοεμβρίου  2023, ώρα 13:00 μμ, μπροστά στη πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Ημέρα κακοποίησης γυναικών - Ευθυμογράφημα Κώστα Βλάχου