Ειδήσεις

H EΟΑΣΚ στηρίζει τους σεισμόπληκτους και τους πληγέντες και διεκδικεί


Το ΔΣ της ΕΟΑΣΚ μετά από συνεδρίαση του αποφάσισε τα παρακάτω:

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας. Για ακόμα μια φορά φάνηκαν οι διαχρονικές ευθύνες των φορέων του κράτους (κυβερνήσεων, περιφέρειας, Δήμων), που δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο αντισεισμικής θωράκισης, παρόλο που και η περιοχή μας είναι σεισμογενής.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τον σεισμό. Ήδη, μέσω το Α.Σ Λεονταρίου στάλθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και θα συνεχίσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας το επόμενο διάστημα.

  • Έχουν περάσει 6 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Νομό μας, που έπληξε τόσο την πόλη όσο και την ύπαιθρο. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως παρά τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις για πακτωλό χρημάτων και έργων από την κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμους και  ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ, παραμένει απροστάτευτος ο Νομός μας μπροστά σε νέες πλημμύρες και καταστροφές, αφού ο απαραίτητος ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός με ευθύνη του κράτους, δεν υπάρχει. Ουσιαστικά έχουν γίνει κάποιοι καθαρισμοί, διορθώσεις και μπαλώματα των ζημιών από την πλημμύρα.

Όσο για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου, αν δεν ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες στις αρδευόμενες εκτάσεις, αλλά και στο εισόδημα των αγροκτηνοτρόφων.

Επίσης, αρκετοί συνάδελφοί μας ακόμα περιμένουν μέσω των ενστάσεων  που έκαναν, δίκαιες και ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών που υπέστησαν τόσο στις καλλιέργειές όσο και στο ζωικό κεφάλαιό τους.

Γνωρίζοντας πως μόνο μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα είχαμε ως τώρα αποτελέσματα στις διεκδικήσεις μας, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση, που οργανώνει η επιτροπή πληγέντων Καμινάδων, την Τρίτη 23 Μάρτη και ώρα 6:30 μμ στην αντιπεριφέρεια Καρδίτσας για την διεκδίκηση των παραπάνω ζητημάτων.

  • Για τα ζητήματα του κόστους παραγωγής, των τιμών στα προϊόντα, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τις καθυστερήσεις στις συνδεδεμένες επιδοτήσεις, καθώς και τη διοργάνωση εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Κιλελέρ, θα παραχωρήσουμε συνέντευξη τύπου, την Παρασκευή 19/03 και ώρα 12:00 μμ στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς στην Καρδίτσα.

 

Προηγούμενο άρθρο Ελλάδα 2021 - 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα