Ειδήσεις

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων, που δίνουν εδώ και χρόνια, για να έχουν μια σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μην υπάρχουν εταιρείες και εργολάβοι μέσα στα Νοσοκομεία, για να μη ζούνε κάθε τρεις και λίγο με το φόβο της απόλυσης, για να μπει τέλος στην «ομηρία», στην οποία τους έχουν καταδικάσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Στις υπηρεσίες του νοσοκομείου Καρδίτσας σε (καθαριότητα, σίτιση, βοηθοί θαλάμου, τεχνική υπηρεσία, τραυματιοφορείς , νοσηλευτές, γιατροί,  διοικητικό προσωπικό) εργάζονται πάνω από 150 εργαζόμενοι συμβασιούχοι, για πολλά έτη με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία των υπόλοιπων εργαζόμενων και των ασθενών από την πανδημία, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό.  Καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ.

Σήμερα στο Γ.Ν. Καρδίτσας  απειλούνται με απόλυση άμεσα τριάντα εργαζόμενες στην Καθαριότητα. Στην ίδια μοίρα είναι και το επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και το προσωπικό με συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων,
    Να σταματήσει τώρα η ομηρία και η κοροϊδία για τους συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Όχι στην επαναφορά των εργολάβων στα Νοσοκομεία
    σε καθαριότητα – φύλαξη – σίτιση – πλυντήρια – τεχνική υπηρεσία.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 7:30 το απόγευμα.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αριστοτέλης Σπάνιας: Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται κοντά στην οικογένεια
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα