Ειδήσεις

Η αγία μας Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Λουκά


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την παραμονή της εορτής του οσίου Λουκά, 6 Φεβρουαρίου 2024, μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή στο Στείρι Βοιωτίας, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου και συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι μέσα στην πνευματική χαρά της δεσποτικοθεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού η αγία μας Εκκλησία μάς προσφέρει την ιερά μνήμη ενός μοναχού του 10ου αιώνος, ο οποίος καθίσταται Άγιος όλης της Ορθοδοξίας και τον οποίο προσήλθαμε να προσκυνήσουμε και να του ζητήσουμε να μας διδάξει τρόπο ζωής, δηλαδή τον τρόπο της εν Χριστῴ ζωής.
Επίσης, αναφέρθηκε στην παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ευχόμενος για τα 16 χρόνια στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο έτη πολλά. Επίσης του ευχήθηκε να παραμείνει σκαπανεύς της κατά Χριστόν προόδου της Εκκλησίας και σκαπανεύς της ενότητας κλήρου και λαού. Τέλος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο για την πρόσκληση, ευχήθηκε στον ίδιο καθώς και στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Παυλίδη και σε όλους τους πιστούς χρόνια πολλά και ευλογημένα δια πρεσβειών του οσίου Λουκά.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου
Επόμενο άρθρο Καλή εμφάνιση και νίκη για την ομάδα του Γ.Σ. Μουζακίου