Ειδήσεις

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων καταγγέλλει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου


Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων καταγγέλλει, την πλειοψηφία στο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο «Ενωμένοι Έμποροι», για την στάση τους που  απαξιώνει τις συλλογικές διαδικασίες, για τις οποίες μάλιστα έχουν εκλεγεί από τους συναδέλφους της πόλης μας, για να τους εκπροσωπούν, για να παλεύουν για τα συμφέροντα των συναδέλφων μας που πλήττονται βάναυσα.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων έχει δώσεις δείγματα γραφής – αγωνιστικής στάσης και διεκδίκησης εδώ και πολλά χρόνια, πόσο μάλλον το τελευταίο χρονικό διάστημα, πουτο τσουνάμι των ανατιμήσεων και της ακρίβειας ροκανίζει το εισόδημά μας, αδειάζει τα ταμεία μας, δυσκολεύει τους πελάτες μας να μπουν στα μαγαζιά μας.

Η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας προκαλεί με την στάση της ονοματίζοντας μάλιστα «φιέστες» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προτείνουμε στην προσπάθειά μας να ασκήσουμε πίεση, με στόχο να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, να αναχαιτίσουμε ό,τι μπορούμε!

Είναι επικίνδυνη η στάση της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου καθώς απολυτοποιεί ως τρόπο δράσης την συνάντηση με βουλευτές του κυβερνώντος και όλων των κομμάτων, μορφή φυσικά που επίσης πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Είναι όμως άλλο ζήτημα αυτό και άλλο να προβάλλεται ως μοναδικό μέσο «πάλης» αυτή η μορφή και ταυτόχρονα να χλευάζεται ο οργανωμένος συλλογικός συνδικαλιστικός αγώνας και η διεκδίκηση!

Η στάση της πλειοψηφίας σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου,είναι ενδεικτική της κυβερνητικής συνδικαλιστικής χειραγώγησης και γεννάει ερωτήματα που αξίζει να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Ο δρόμος της ανάπτυξης που υπόσχονται, είναι κακοτράχαλος και δύσβατος για τους περισσότερους αυτοαπασχολούμενους. Είναι ναρκοθετημένος από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ. Οι μειλίχιες διαπραγματεύσεις πίσω από τις κουρτίνες, οι χρεοκοπημένοι κοινωνικοί διάλογοι αποδείχθηκαν δούρειος ίππος για τα δικαιώματά μας. Ο καθημερινός ατομικός μας μόχθος, όσο και αν είναι αναγκαίος, δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξουμε το δρόμο της μαζικής και ανυποχώρητης συλλογικής πάλης. Ενωμένοι όλοι οι επαγγελματίες, χέρι χέρι με όλους τους εργαζόμενουςπου πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στον κοινό αντίπαλο, μπορούμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες μας για μια ζωή καλύτερη.

Καλούμε όλους τους μικρούς έμπορους να δώσουν δυναμικό παρόν ενάντια στην σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσαςστην  αυτοκινητοπομπή την Δευτέρα 21/3 και ώρα 10:30πμ στον χώρο της εμποροπανήγυρης.

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Αναγγελία ζημιάς λόγω παγετού στις 28 και 29/01/2022 στην Τοπική Κοινότητα Γεφυρίων