Ειδήσεις

Η Ακαδημία Γαστρονομίας των Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων στο Μορφοβούνι,


Μία πρωτότυπη και άκρως γευστική εκδήλωση οργανώνει το Δίκτυο Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων, μέσω του Προγράμματος PARCOVIE 2030 –  ΣΤΡΑΤΑ 2030:  ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, σε συνεργασία με το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Η «Ακαδημία Γαστρονομίας των Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων» είναι αντικείμενο του Έργου Διακρατικής Συνεργασίας ΣΤΡΑΤΑ 2030 (μέσω του Προγράμματος T.R.E.) είναι η ενίσχυση των Μεγάλων Δρόμων Πολιτισμού και η αξιοποίηση της γης, όπως αυτή αναγνωρίζεται από την UNESCO. Το πρόγραμμα εστιάζει στην ολοκληρωμένη αγροτική ανάπτυξη και ιδίως στις περιοχές που διασχίζουν τους Δρόμους της Μετακινούμενης Κτηνοτροφίας, όπως αυτή αναγνωρίστηκε ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά από την UNESCO στην Μπογκοτά στις 11 Δεκεμβρίου 2019.

Την Κυριακή 23 Απρίλη 2023 και ώρα 19.00 στο Μορφοβούνι της Λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας και στο ξενοδοχείο «ΗΩ» του Ηλία Τσιαχρή, η Ακαδημία Γαστρονομίας των Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων παρουσιάζει γεύσεις από Ελλάδα-Ιταλία-Αλβανία.

Μια σημαντική στιγμή να γνωρίσουμε και να γευτούμε τα προϊόντα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων. Ο Ιταλός Σεφ Lucio Andriano, ο Nicola di Niro, η Leila και ο  Ηλίας Τσιαχρής  θα μας μυήσουν στις γεύσεις των κτηνοτρόφων. Δεδομένου ότι η χωρητικότητα του ξενώνα είναι περιορισμένη, όσοι ενδιαφέρονται να γευτούν εδέσματα από τις τρεις χώρες, πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον κ. Ηλία Τσιαχρή (τηλ. 6977887248) για κράτηση θέσεων.

Ο Δήμος στηρίζει την εκδήλωση διότι ένα μεγάλο μέρος των κτηνοτρόφων εντάσσεται στην μετακινούμενη κτηνοτροφία, ενώ ο Καρβασαράς του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα είναι ίσως από τις ελάχιστες μετακινούμενες κοινότητες που απέμειναν στην Ελλάδα. Τέλος, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα έχει εντάξει στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων, την δημιουργία μόνιμης υποδομής στη θέση Καραμανώλη Καρίτσας για την προβολή και ανάδειξη της μετακινούμενης κτηνοτροφίας των Αγράφων.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σε πανηγυρικό κλίμα οι τιμητικές εκδηλώσεις Καραϊσκάκεια 2023 στο Μαυρομμάτι